Szerző: Ady Krisztián

2000. augusztus 12. 21:33

Dolby Headphone - hardveres megoldás

Az Analog Devices, Inc. sajtóközleményben jelentette be, hogy következő audio chipjében támogatni fogja a Dolby Headphone technológiát. Ezt a Dolby is megerősítette .

Az Analog Devices, Inc.sajtóközleményben jelentette be, hogy következő audio chipjében támogatni fogja a Dolby Headphone technológiát. Ezt a Dolby is megerősítette.
A technológia segítségével sima, egyszerű fejhallgatón keresztül is élvezhetjük az 5.1 csatornás térhatású hangot, a technológia kihasználja hallásunk tehetetlenségét. Jelenleg egyetlen szoftveres DVD lejátszó program van, mely támogatja ezt a technológiát, az MGI SoftDVD MAX terméke. Nem is olyan régen kapta meg a WinDVD is az engedélyt, azonban még nem adta ki kompatíbilis lejátszóját.
A hír azonban nem erről szól, hanem az audio chipről, melynek ADSST-MELODY-1000 a neve. A fenti szoftveres megoldások helyett, hardveresen fogja a szükséges számításokat elvégezni, a hangkép kialakítása ugyanis nagyon erőforrásigényes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról