Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Natív Opera Mini készült Windows Mobile-ra

Koi Tamás, 2010. március 04. 10:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mostantól az Opera teljes értékű mobilos böngészője, az Opera Mobile mellett az Opera Mini legújabb bétájából is elérhető natív verzió Windows Mobile platformra.

hirdetés

Az Opera népszerű miniböngészőjének, az Opera Mininek eddig is létezett olyan változata, melyet Windows Mobile-t futtató okostelefonokra lehetett telepíteni, a cég azonban most natív alkalmazásra cserélte az eddig Java-alapokon működő szoftvert, melynek futtatása korábban több windowsos készüléken problémákba ütközött.

A natív kliens funkcióit tekintve nem különbözik a több platformmal is kompatibilis javás változattól, vagyis az Opera Mini 5 bétája éppúgy támogatja a böngészőfüleket, az Opera böngészők szerves részét jelentő Speed Dial funkciót, emellett jelszókezelő is került bele. Természetesen ez a változat is inkább csak egyfajta megjelenítőablak, mint teljes értékű böngésző, hiszen a szoftver a weboldalak előre renderelt képét tölti le az Opera szervereiről, azt is tömörítve, ezzel jelentősen kevesebb adatforgalmat generálva.

Az Opera Mini jelenleg a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező alternatív mobilos böngésző. A szoftvert február közepén több mint ötvenmillióan használták rendszeresen, a felhasználói bázis pedig a statisztikák szerint dinamikusan bővül. A böngésző jelenlegi, 4.2-es változata 2008 novemberében készült el, a legújabb, 5.0-s verzió a második bétánál tart.

Az Opera Software a barcelonai Mobile World Congress alkalmával mutatta be az Opera Mini iPhone-platformra fejlesztett változatát, melyből egyelőre nem érhető el publikus béta, a cég szakemberei azonban akkor úgy nyilatkoztak, hogy az iPhone-os változat megjelenése nem ütközik akadályokba, így a hamarosan megjelenő, végleges Opera Mini 5 már erre a platformra is elérhető lesz.

A Windows Moible operációs rendszer 5-ös és 6-os verzióit használók a http://m.opera.com/next/ weboldalról érhetik el az Opera Mini 5 natív klienst.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!