:

Szerző: Koi Tamás

2010. február 22. 15:22

Dömpingáron az Android

Mától élő akciójában jelentősen csökkentette belépőszintű androidos okostelefonjának árát a T-Mobile.

A tavaly októberben piacra került, Android 1.5-ös operációs rendszert futtató Pulse ára mától a T-Mobile webshopján keresztüli megrendelés esetén húszezer forintra csökkent. Az ügyfelek abban az esetben juthatnak csak hozzá ennyiért a készülékhez, ha két év hűségnyilatkozatot vállalnak az előfizetésükre, a telefon ugyanakkor kamatmentes részletfizetéssel is hazavihető, kétezer forintért (a fennmaradó nagyjából 18 ezer forintnyi összeget kilenc hónap alatt kell törleszteni), szintén két év hűséggel.

A Pulse ezzel a legolcsóbb, android operációs rendszert futtató érintőkijelzős okostelefon lett a magyar piacon, és bár a Huawei által gyártott készülék vegyes fogadtatásban részesült, az eredeti, ötvenezer forinthoz képest hatvan százalékkal csökkentett fogyasztói ár meglehetősen vonzó ajánlattá teszi a mobilt az olcsó érintőkijelzős okostelefonokra vágyó ügyfelek körében.

\"\"

A 3,5 hüvelykes kijelzővel ellátott T-Mobile Pulse-ban minden olyan extra megtalálható, mely az okostelefonokat a hagyományos mobilok felé emeli, így az alapfelszereltség része a GPS-modul, a WLAN-rádió, továbbá a HSUPA-modem. A papíron jól mutató képességekkel rendelkező készülék a valós körülmények közt végül ennek ellenére felemás sikereket ért el, a T-Mobile és a Huawei azonban azóta a szoftveren is csiszolt (a szoftverfrissítés letölthető a vállalat weboldaláról), illetve most az árakat is jelentősen mérsékelte.

A vállalat éppen egy hete, a barcelonai Mobile World Congress alkalmával rántotta le a leplet a készülék új változatáról, a Pulse miniről, a T-Mobile magyarországi leányvállalatánál azonban nem nyilatkoztak arról, hogy az utód mikor jelenik meg a hazai kínálatban. A kisebb modellt - melyet szintén a Huawei gyárt - ettől függetlenül minden valószínűség szerint itthon is árulják majd, jó jel legalábbis, hogy a Pulse-ot októberben világszerte csupán nyolc országban - köztük Magyarországon - hozták forgalomba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.