Szerző: Dojcsák Dániel

2010. február 19. 14:12

Így törölheted a Google Zümmöt

A Google Buzz egyik erőssége, hogy több más Google-alkalmazással integrálódik, de épp emiatt nehéz teljesen megszabadulni tőle. Ha valaki azt hiszi, hogy a \"Közzététel kikapcsolása\" gombbal megoldotta a problémát, akkor téved. Az mindössze a kezelőfelületről tünteti el a Zümmöt, de attól az még ugyanúgy működik.

A Google elkapkodta közösségi kommunikációs eszközét, aminek komoly következményei lettek, a személyiségi jogok megtaposása miatt azonnali céltáblává vált a Buzz, illetve Zümm, de ha ez nem lett volna elég, akkor a funkcionalitását tekintve is komoly kívánnivalót hagy maga után. Sokan értetlenül figyelik az új menüpontot Gmailben és azt kérdezik: hogy lehet ettől megszabadulni?

Muszáj volt lépni valamit

Az azonnali támadásokra válaszul a Google néhány napon belül belátta, hogy nem mindenki örül  az új játékszernek, ezért nagyon gyorsan megjelent a Buzz-fiók törlésének lehetőségét. Igaz, ehhez törölni kell a publikus Google Profilt is, ekkor törlődnek a megadott személyes adatok, illetve a Buzz teljes egészében kikapcsolódik. A megosztások, kommentek és bejegyzések is eltűnnek, a csatlakoztatott szájtokkal megszakad a kapcsolat, illetve elméletben törlődnie kellene a követett és a követő emberek listájának is.

\"\"

A művelethez mindössze a profiloldal szerkesztési menüjébe kell belépni, legörgetni az aljára és kiválasztani a \"Delete profile and disable Google Buzz competely\", vagy magyarul a \"Profil törlése a Google Zümm teljes kikapcsolása\" menüpontot. A profilt legegyszerűbben a Zümm menübe lépve, a saját nevünk mellett lévő (szerkesztés) gomb megnyomásával lehet elérni. Akinek eddig nem volt Google-profilja, az kénytelen létrehozni egyet ahhoz, hogy a törlés menüpont megjelenjen. Ez azért kellemetlen, mert követők és követettek enélkül is vannak, csak publikálni nem tudunk. Ettől függetlenül bekerülhetünk különböző felhasználók listáiba.

\"\"

A törlési folyamat egy új frissítés révén már elérhető a Gmail menüből is, tehát a lenti \"közzététel kikapcsolása gomb\" is egy menübe viszi a felhasználót, ahol 1-2 napja már megjelenik a profiltörlés lehetősége is, illetve a beállítások között is elérhető lett külön a Buzz.. Ezt követően viszont megmaradnak követőink, s továbbra is látszik a Buzz menüpont és egyes megosztások is. Így a profiltörlés után vagy azzal együtt ki kell kapcsolni a \"Közzétételt\", illetve az ismerősök listáinak publikálását, emellett külön be kell állítani, hogy mások ne kövessenek a jövőben Buzz-on Reader-ben vagy egyéb más Google termékekben.

Mégsem teljes a törlés

Elméletileg ennyivel le is tudtuk volna a Buzz illetve Zümm kiirtását, a saját Gmail-fiókunkban nem lesz nyoma többé, se követőknek, se követetteknek. Az egyetlen probléma az, hogy a törlés ellenére a profiloldal továbbra is elérhető marad, illetve a követők listáiban is benne marad a felhasználó. A Google ezt a kérdést továbbra is nagyon rosszul kezeli, hiszen a kikapcsolás bonyolult és nem is teljes körű, pedig a legtöbb felhasználó egyáltalán nem akart a levelezőjében közösségi életet élni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.