Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Hálózatfelügyelet terén erősít az IBM

Bodnár Ádám, 2010. február 17. 10:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az IBM felvásárolja a magánkézben levő Intelliden vállalatot, amely hálózati eszközök automatikus konfigurálását végző megoldásokat fejleszt. Az ügylet pénzügyi vonatkozású részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

hirdetés

A magánkézben levő, mindössze 70 főt foglalkoztató kaliforniai Intelliden olyan megoldásokat fejleszt, amelyek segítenek a hatalmas hálózatokat üzemeltető cégeknek a berendezések (routerek, switchek) konfigurációját automatizálni, akár több ezer készülékre kiterjedően. A cég termékeit távkölési vállalatok, szolgáltatók és nagyvállalatok egyaránt használják.

Egyes elemzések szerint a hálózatokban fellépő problémák mintegy kétharmada a kézi beállítás során elkövetett emberi hibára vezethetők vissza. Az eredmény nem csak szolgáltatások lelassulása vagy kiesése lehet, hanem akár jogszabályi nem-megfelelőség is. Az Intelliden szerint automatikus konfigurációt támogató eszközökkel csökkenthetők ezek kockázatai, jobban kézben tarthatóvá válik a hálózat, amelynek folyamatot működtetése végeredményben kevesebb embert kíván.

"A hálózatok az informatikai kritikus részévé véltak és a szervezetek az infrastruktúra egyre szorosabb integrációját és kezelését szeretnék megvalósítani, beleértve az alkalmazásokat, tárolókat, szervereket és a hálózatokat" - mondta a bejelentés kapcsán Alan Black, az Intelliden elnök-vezérigazgatója.

Az Intelliden az akvizíció lezárása után az IBM Software Groupba, ezen belül a Tivoli termékcsaládba olvad be és a Nagy Kék tervei szerint a termékeket szorosan integrálják majd a Tivoli Network Managerrel és más felügyeleti termékekkel.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.