:

Szerző: Dojcsák Dániel

2010. február 15. 13:57

Androidos ékszerek a Sony Ericssontól

A tavaly bejelentett Sony Ericsson Xperia X10 még mindig nem került a boltokba, de a család máris bővül. A barcelonai Mobile World Congressen tegnap bemutatták a világ két legkisebb androidos készülékét, az X10 Minit és az X10 Mini Pro-t.

Mindkét apróság 2,5 hüvelykes kijelzőt hordoz, ami csak QVGA (320x240) felbontású, de mivel a kijelző kicsi, ezért az alacsony felbontás nem feltétlenül okoz problémát. Emellett a 88 grammos Mini X10-ben található természetesen GPS, Wi-Fi, 5 megapixeles kamera. A mobilban lévő 128 megabájt belső memóriát a gyárilag csomagolt 2 GByte-os microSD kártyával lehet azonnal kibővíteni. Az Android operációs rendszerből az 1.6-os verziót kapják a mobilok, ami a Sony Ericsson saját kezelőfelületével, a Timescape-pel lesz megspékelve.

\"\"

A Mini és a Mini Pro között a legfőbb különbség a QWERTY-billentyűzet az utóbbi javára. A HWSW Barcelonában a Sony Ericsson standjánál ki is próbálta a készülékeket, s az első benyomások alapján elmondható, hogy a pici méret ellenére is kényelmes a gépelés a Mini Pro gombjaival. A menük viszonylag gyorsak, a kijelző kellően reszponzív, ideális női okostelefonnak tűnik, de a részletes verdikttel érdemes megvárni a hosszabb tesztet.

Mindkét modell több színben lesz majd elérhető, de sajnos csak az év második felétől kezdődően, így egyelőre árakról és a telefonokat kínáló szolgáltatókról sem esett szó. Az amerikai felhasználóknak súghat mindössze a specifikáció, hiszen a 850 és 1900 MHz frekvenciájú HSPA támogatás arra utal, hogy az AT&T-nél elérhető lesz a Sony Ericsson két újdonsága. Remélhetőleg az X10 Mini és Mini Pro bemutatása után már végre megérkezik az X10 is, hogy a Snapdragon processzoros, androidos készülékek sorát gyarapítsa.

\"\"

A két pici készülék mellett a Sony Ericsson bemutatta a Vivaz Pro-t is, ami hasonlóan a Mini sorozathoz, a QWERTY billentyűzetet adja hozzá az eredeti, Symbian OS-t futta készülék képességeihez. Emellett 3,2 hüvelykes kijelző, a HD-videofelvétel, GPS, Wi-Fi és 3,5 milliméteres jack és VGA-out csatlakozó is kényezteti majd a vevőket. A Vivazban lévő 8 megapixeles kamera viszont 5,1 megapixelesre butult, ami talán nem nagy bűn egy symbianos készüléknél.

A HWSW élőben tudósít a barcelonai Mobile World Congress-ről, amely itt követhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.