:

Szerző: Koi Tamás

2010. február 12. 09:59

Kétszáz alkalmazottjától válik meg a Pannon

A 2010-es költségcsökkentési csomag részeként kétszáz saját, és ötven külsős munkavállalójának mond fel a Pannon. A mobilszolgáltató nehéz éven van túl, az elbocsátások lehetőségét a vezérigazgató már az évértékelő sajtótájékoztató során sem zárta ki.

A mobilszolgáltató szerdán hozta nyilvánosságra 2009-es pénzügyi eredményeit, melyek kapcsán a cégvezető, Anders Jensen bejelentette, hogy a cég idén hárommilliárd forintos költségcsökkentést tervez, hogy a szolgáltatás-fejlesztésre fordított beruházásokat szinten tudja tartani. Az operátor mai sajtóközleménye szerint a hárommilliárd forintos megtakarítási csomag kétharmadát leépítésektől reméli a vezetés. Idén kétszáz saját, és ötven külsős munkatársat bocsátanak el a cégtől.

A költségcsökkentések és a szigorú gazdálkodás egyenes következménye annak, hogy a vállalat 2009-es árbevételének alakulása lényegében lapos volt, nem mutatkozott a szokásos erősödés a hónapok előrehaladtával, ahogyan az korábban megszokott volt. Ennek eredményeként a 2009-es forgalom 6 százalékkal múlta alul a 2008-ast, és a még erősnek számító 2007-es szint alatt mintegy 11 százalékkal alakul jelenleg.

A Pannon üzemi szintű nyeresége drasztikusan, a harmadik negyedéves felemelthez képest harmadával 9,78 milliárd forintra esett, ami 19 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest - az EBIT-hányad így 11,4 ponttal 22 százalékra zuhant vissza egyetlen negyedév alatt. A már korábban felmerült költségek amortizációjától tisztított EBITDA mutató 16 milliárd forintra süllyedt, ami negyedével alacsonyabb az előző negyedévnél.

A szerdai sajtótájékoztatón Anders Jensen már előrevetítette, nem kizárt, hogy a költségcsökkentési intézkedéseknek részét képezik majd a leépítések. \"Tudatában vagyunk annak, hogy a döntés nehéz, és körültekintő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy közvetlen, mindenkit érintő és nyílt konzultációt folytassunk dolgozóinkkal. Az érintett alkalmazottak olyan végkielégítési csomagot kapnak, amellyel elismerjük a Pannonnál végzett munkájukat. Emellett gondoskodunk arról, hogy outplacement szolgáltatások segítségével megfelelő támogatást kapjanak a munkakereséshez\" - nyilatkozta a vezérigazgató.

A Pannonnak jelenleg 1200 aktív munkavállalója van, a tavaly átadott törökbálinti Pannon Házban a külsős munkatársakkal együtt szintén nagyjából 1200-an dolgoznak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.