Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kétszáz alkalmazottjától válik meg a Pannon

Koi Tamás, 2010. február 12. 09:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A 2010-es költségcsökkentési csomag részeként kétszáz saját, és ötven külsős munkavállalójának mond fel a Pannon. A mobilszolgáltató nehéz éven van túl, az elbocsátások lehetőségét a vezérigazgató már az évértékelő sajtótájékoztató során sem zárta ki.

hirdetés

A mobilszolgáltató szerdán hozta nyilvánosságra 2009-es pénzügyi eredményeit, melyek kapcsán a cégvezető, Anders Jensen bejelentette, hogy a cég idén hárommilliárd forintos költségcsökkentést tervez, hogy a szolgáltatás-fejlesztésre fordított beruházásokat szinten tudja tartani. Az operátor mai sajtóközleménye szerint a hárommilliárd forintos megtakarítási csomag kétharmadát leépítésektől reméli a vezetés. Idén kétszáz saját, és ötven külsős munkatársat bocsátanak el a cégtől.

A költségcsökkentések és a szigorú gazdálkodás egyenes következménye annak, hogy a vállalat 2009-es árbevételének alakulása lényegében lapos volt, nem mutatkozott a szokásos erősödés a hónapok előrehaladtával, ahogyan az korábban megszokott volt. Ennek eredményeként a 2009-es forgalom 6 százalékkal múlta alul a 2008-ast, és a még erősnek számító 2007-es szint alatt mintegy 11 százalékkal alakul jelenleg.

A Pannon üzemi szintű nyeresége drasztikusan, a harmadik negyedéves felemelthez képest harmadával 9,78 milliárd forintra esett, ami 19 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest - az EBIT-hányad így 11,4 ponttal 22 százalékra zuhant vissza egyetlen negyedév alatt. A már korábban felmerült költségek amortizációjától tisztított EBITDA mutató 16 milliárd forintra süllyedt, ami negyedével alacsonyabb az előző negyedévnél.

A szerdai sajtótájékoztatón Anders Jensen már előrevetítette, nem kizárt, hogy a költségcsökkentési intézkedéseknek részét képezik majd a leépítések. "Tudatában vagyunk annak, hogy a döntés nehéz, és körültekintő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy közvetlen, mindenkit érintő és nyílt konzultációt folytassunk dolgozóinkkal. Az érintett alkalmazottak olyan végkielégítési csomagot kapnak, amellyel elismerjük a Pannonnál végzett munkájukat. Emellett gondoskodunk arról, hogy outplacement szolgáltatások segítségével megfelelő támogatást kapjanak a munkakereséshez" - nyilatkozta a vezérigazgató.

A Pannonnak jelenleg 1200 aktív munkavállalója van, a tavaly átadott törökbálinti Pannon Házban a külsős munkatársakkal együtt szintén nagyjából 1200-an dolgoznak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.