Szerző: Koi Tamás

2010. február 4. 10:33

Hajlékony e-könyvben gondolkodik az Amazon

A szakma, valamint a vásárlók többé-kevésbé egyetértenek abban, hogy az elektronikus könyvolvasók számára az igazi áttörést a papírhoz hasonlóan hajlékony, flexibilis változatok megjelenése hozhatja majd el.

HIRDETÉS

A világ legismertebb és legnagyobb online könyvkereskedőjéből kinőtt áruházlánc, az Amazon már megtette az első lépéseket a hajlékony könyvolvasók piaci bevezetése felé. A cég lapértesülések szerint nemrég felvásárolt egy speciális kijelzőtechnológiában utazó kis céget, a Touchco-t - az egyetemi kutatóprojektből kinőtt vállalat egyelőre még nem tett le kész terméket az asztalra, technológiájuk azonban ígéretes felhasználási lehetőséget jelenthet az e-könyvolvasók számára.

A Touchco hajlékony érintőpanele nyomásérzékeny, ráadásul meg tudja különböztetni, ha ujjal, vagy stylussal böknek a felületre. A rendszer további előnye, hogy elméletileg végtelen számú érintéspontot tud egyszerre érzékelni, valamint rendkívül olcsó, négyzetméterenként körülbelül 110 dollárba kerül. Az átlátszó panel gyakorlatilag bármilyen kijelzővel képes együttműködni, vagyis továbbra sem kizárt, hogy az Amazon a későbbiekben színes megjelenítővel ellátott Kindle-t dob majd piacra.

\"\"
Forrás: New York Times

Az Amazonnak - mely a Kindle-vel tavaly hatalmas sikereket ért el - egyre több konkurenssel kell szembenéznie az elektronikus könyvolvasók piacán. A cég jelenleg kapható két könyvolvasója ma már nem csak a tengerentúlon élők számára férhető hozzá, a könyvek és más kiadványok száma egyre nő, ráadásul az Amazon a tervek szerint hamarosan alkalmazás piacteret is nyitna a könyvolvasónak.

A Touchcóval kötött üzlet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek, egyelőre hivatalosan meg sem erősítették az akvizíciót. A technológiai startup honlapján mindössze annyi áll, hogy 2010 januárjában a cég befejezi tevékenységét.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.