Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 11. 10:32

A Dell negyedéves nyeresége a Wall Street előrejelzésénél jobb volt, a forgalom viszont nem

A PC gyártó óriás második negyedévi nettó eredménye 603 millió $ volt, szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 507 millió $-ral - ez az előrejelzéseknél kb. 5%-kal jobb. A negyedéves forgalom 7,67 milliárd $ volt, szemben a tavalyi 6,14 milliárd $-ral - ennél viszont jobb (közel 7,8 milliárd $-os) eredményre számítottak az elemzők. A Dell a vártnál gyengébb forgalmat az alacsonyabb kormányzati megrendelésekkel és az európai (8%-os) lassulással magyarázta.

A nem számítógépekből származó forgalom a legutóbbi negyedévben 1,3 milliárd $-t tett ki, ez rekordnak számít a Dell-nél. A szolgáltatásokból származó forgalom 577 millió $ volt, ez 35%-os növekedés tavalyhoz képest.

Az összes forgalom 49%-át tették ki a laptop számítógépek, a munkaállomások, szerverek és a tárolóeszköz termékek - ez 9%-os növekedés a tavalyi második negyedévhez képest, ami azért érdekes, mert ezeknél a termékeknél az 'átlagos' PC-khez viszonyítva jóval magasabb az árrés. Az eladások felét tették ki a Dell Web-helyén bonyolított rendelések.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról