Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Egy hónapja van hátra a Windows 7 RC-nek

Bodnár Ádám, 2010. február 02. 08:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Windows 7 kiadásra jelölt változata tavaly május óta bárki számára elérhető, de a szoftver 2010 márciusától kezdve csak komoly korlátozásokkal használható.

hirdetés

Február 15-től kezdve a Windows 7 RC rendszeres figyelmeztetéseket jelenít meg a felhasználó számára, hogy ideje lenne áttérni az operációs rendszer teljes változatára, március elsejétől kezdve pedig a szoftver kétóránként újraindul. A Windows 7 RC június 1-től válik "számkivetetté", ekkor a háttérkép megváltozik, megjelenik egy "Ez a Windows nem eredeti" felirat és az operációs rendszer innentől kezdve ugyanúgy viselkedik mint egy kalózmásolat, ugyanolyan elbírálás alá esik, a biztonsági javításokon kívül semmilyen frissítést nem lehet rá telepíteni, amihez eredetiség-ellenőrzés szükséges.

Aki az RC-vel szerzett tapasztalatok alapján úgy dönt, hogy megvásárolja és feltelepíti a Windows 7 végleges változatát, annak sem lesz egyszerű dolga, RC-ről ugyanis nem lehet RTM-re, azaz a végleges termékre frissíteni, teljes újratelepítésre van szükség.

Kis trükkel azonban van lehetőség a Windows 7 legális, ám mégis ingyenes használatára március után is. Március 31-ig a Microsoft oldaláról letölthető a Windows 7 Enterprise 90 napos próbaverziója, amely egy teljes értékű, végleges szoftver összes funkcionalitását nyújtja. A lejárat idejét háromszor 30 nappal meg lehet hosszabbítani, így összességében 180 napig működik a szoftver.

A Microsoft új asztali operációs rendszere repülőrajtot vett, az év végéig összesen 60 millió darab fogyott belőle, ezzel minden idők legjobb kereskedelmi bevezetését produkálta, rekordnegyedévhez segítve a redmondi vállalatot. A Windows 7 népszerűségére jellemző, hogy a szoftver elterjedtségben már Magyarországon is felülmúlta a Windows Vistáét, a www.rankings.hu adatai szerint a magyar netezők 8,4 százaléka használ már Windows 7-et, míg Vistát 8,1 százalék. A legnépszerűbb Windows továbbra is az XP, 81 százalék feletti részesedéssel. A HWSW látogatói között a Windows 7 részesedése közel 20 százalék.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!