:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 25. 14:20

Okostelefonokra gyúr az IBM

A Lotusphere rendezvényen az IBM bejelentette, a jövőben Symbian, Android és iPhone OS operációs rendszerekről üzenetküldési és csoportmunka-megoldásainak egyre több funkciója lesz elérhető.

Az egyik újdonság a Lotus Notes Traveler szoftver androidos változata, amely a Google mobil platformjának 2.0 és 2.1 verzióját támogatja. A Notes Traveler az IBM mobil szoftvere, amely segítségével okostelefonról is elérhetők a Domino kommunikációs szerveren található adatok, beleértve az e-maileket, naptárakat, címlistákat és teendőlistákat. A szoftver iPhone-ra, Symbianra és Windows Mobile operációs rendszerre érhető el jelenleg.

Az Apple iPhone-jaira most megjelent újdonság a Notes Traveler Companion, amely a titkosított levelek megtekintését is lehetővé teszi az okostelefonokon. A Traveler Companion letölthető az App Store-ból, de futtatásához a Notes Traveler 8.5.1 szükséges. Az üzleti felhasználók körében rendkívüli népszerűségnek örvendő Blackberrykre is jutott újdonság, megújult a Lotus Connections közösségi alkalmazás mobilos kliense, illetve elkészült a Lotus Quickr mobilos változata, amely lehetővé teszi az okostelefonok felhasználói számára, hogy elérjék a megosztott mappákat, dokumentumokat, fájlokat szerkesszenek és töltsenek fel.

\"\"

Bár az Egyesült Államokban a Nokia okostelefonjainak népszerűsége meg sem közelíti a Blackberrykét vagy az iPhone-ét, világszinten még mindig a finn cég az első, ezt az IBM sem hagyja figyelmen kívül. Éppen ezért a Nokia készülékeire máris számos IBM mobil szoftver érhető el, a Lotus Notes Traveler mellett a Lotus Mobile Connect közösségi alkalmazás, a Lotus Sametime üzenetküldő, valamint a WebSphere Portal. A Lotusphere-en az IBM bejelentette, hamarosan jelenlét-érzékelést kap a Sametime, emellett várható a Sametime United Telephony, amely a vállalat egységes kommunikációs alkalmazása szöveges üzenetküldéshez és hanghívásokhoz. Ez a funkcionalitás az év végén jelenhet meg a Nokia okostelefonjain.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.