Szerző: Koi Tamás

2010. január 22. 16:04

Februártól az Index korábbi vezérigazgatója irányítja az Origót

Február 1-jétől Vaszily Miklós a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában lévő Origo Zrt. vezérigazgatója. Az elkövetkező hónapokban Novák Péter is csatlakozik a cég menedzsmentjéhez általános vezérigazgató-helyettesként - jelentette be a távközlési vállalat.

Vaszily Miklós kilenc éve tevékenykedik az online tartalomszolgáltatás területén, 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatójaként, majd 2005-től tavaly novemberig az Index.hu Zrt. vezérigazgatójaként és a tulajdonos CEMP csoport operatív ügyekért felelős igazgatósági tagjaként.

Vaszily a korábbi megbízott vezérigazgatót, Horváth Jánost váltja a vezető székben. Horváth - aki tavaly szeptember 5-től állt a cég élén - március végétől közös megegyezéssel távozik a Magyar Telekom Csoporttól. Horváth János tevékenységét a cégcsoportnál 2006 szeptemberében kezdte, ez idő alatt több vezető pozíciót is betöltött. Vezérigazgatói megbízatása előtt - és alatta is - igazgatóként a Magyar Telekom média leányvállalati portfóliójáért volt felelős. Az Origo Zrt. igazgatósági elnökeként Horváth János március végéig aktívan támogatja a társaság menedzsmentjét, és ezt követően is tagja marad az igazgatóságnak.

Novák Péter 1997 óta dolgozik a hazai digitális marketing- és médiapiacon. A Matávnál kommunikációs területen, majd a MatávNetnél hirdetési igazgatóként tevékenykedett. 2000 nyarán igazolt át a Kirowskihoz, amelynek 2006 óta az ügyvezetője volt. Novák Péter tagja a Magyar Reklámszövetség ügyvezetésének és az Interactive Advertising Bureau Hungary elnöke.

Az új vezetők fő céljaiknak tekintik az Origo háromképernyős stratégiájának sikeres megvalósítását, valamint az online tartalom és szolgáltatások területén a látogatószám és a hirdetési piacrészesedés tekintetében egyaránt elért vezető szerep további erősítését.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról