Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Vivaz, Sony Ericsson!

Dojcsák Dániel, 2010. január 22. 12:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Még meg sem jelent a Sony Ericsson első androidos készüléke az Xperia X10, de máris bejelentették követőjét, a meglepetésre Symbian operációs rendszert futtató Vivaz modellt.

hirdetés

Tegnap Londonban debütált a svéd-japán gyártó legújabb reménysége a Sony Ericsson Vivaz, ami az X10-zel együtt az idei év első felében kerülhet majd a boltok polcaira. A Vivaz küldetése, hogy a kommunikációs-szórakoztató telefonok területén taroljon, s kielégítse az Android és a Windows Mobile platformtól ódzkodó rétegek igényeit.

A Vivaz az X10-hez hasonló új Sony Ericsson okostelefon dizájnt viszi tovább a hajlított vonalú szélekkel. A mobil elülső oldalán egy 3,2 hüvelyk átmérőjű 16:9 képarányú rezisztív kijelző foglal helyet. Igaz az X10-ben meglévő WVGA helyett csupán csak 640x360-as nHD felbontás jutott osztályrészül a Vivaznak. Ugyanez a felbontás ismerős lehet egyébként a Samsung Omnia HD készülékből is. A kijelző mögött a hátlapon pedig egy 8,1 megapixeles, 720p HD videofelvételre is alkalmas kamera bújik meg.

A készüléken a Symbian 5. generációs S60 operációs rendszere fut majd, amihez a 720 MHz-es processzor több, mint elégnek ígérkezik. Okostelefon lévén, nem maradhatott ki belőle a nagy sebességű letöltést lehetővé tevő HSDPA támogatás, a Wi-Fi, GPS, a-GPS, DLNA és Bluetooth sem. A csatlakozókon sem spóroltak, hisz a szabvánnyá vált micro-USB mellett 3,5 mm-es jack kimenet és TV-kimenet is található a mobilon.

Tartalmilag a Sony Ericsson a PlayNow szolgáltatással és saját médialejátszóval erősíti a nyitott operációs rendszer lehetőségeit, de természetesen minden kötelező elem integrálva van a mobilba gyárilag. A közösségi hálózatok elérése mellett nem probléma a Picasa vagy YouTube megosztás sem. Árakról egyelőre még nem esett szó, mindössze annyi biztos a hivatalos közlemény alapján, hogy a következő hónapok valamelyikében indul a Vivaz forgalmazása is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!