Szerző: HIRDETÉS

2010. január 11. 03:21

IBM Lotus Foundations: kisvállalati informatika egyetlen dobozban

Ötszáznál kevesebb munkatárssal rendelkező kis- és közepes vállalatok számára kínálja Lotus Foundations termékét az IBM, amely egyetlen, előre integrált termékben tartalmazza a kisvállalatok működéséhez szükséges összes informatikai elemet.

Az IBM Lotus Foundations legfőbb előnye a versenytársakkal szemben, hogy nem igényel hosszas telepítést és karbantartást. A Lotus Foundation igény esetén egy IBM szerverre előre telepítve kerül a felhasználókhoz, a készüléket csak meg kell vásárolni, csatlakoztani kell a hálózatra és a legfőbb beállítások után azonnal használható, nincs szükség hosszas telepítésre, konfigurálásra, bevezetési tanácsadásra. A rendszer a doboz kibontásától számított 30 perc alatt üzemkésszé tehető.

A Lotus Foundations mindent tartalmaz, amelyre egy kisvállalatnak szüksége lehet a mindennapi üzlethez. A Linux-alapú rendszer meghatározó eleme a Lotus Symphony, amely egy OpenOffice-alapú irodai csomag szövegszerkesztővel, táblázatkezelővel, prezentációkészítővel. A Symphony alapértelmezett dokumentumformátuma a nyílt, nemzetközi szabványos ODF, de a szoftver kompatibilis a Microsoft Office bináris és XML állományaival is, de akár PDF-be is képes menteni. Levelezésre és naptárak kezelésére az integrált Domino szolgál, amelyhez Microsoft Outlook, Lotus Notes kliensről, vagy a beépített webes felületen lehet csatlakozni.

A szoftvert futtató gép fájlszerverként is bevethető, a rajta tárolt állományok bármilyen népszerű asztali operációs rendszer (Windows, Linux, Mac OS) alól elérhetők, de akár FTP-n keresztül is lehetőség van állományok le- és feltöltésére. Windowsos kliensek esetén a Lotus Foundations képes tartományvezérlőként is működni. A géphez csatlakoztatott nyomtatókat is képes megosztani a Lotus Foundations.

Biztonság? A szoftver automatikusan, akár 15 percenként képes biztonsági mentést végezni az adatokról, az illetéktelen külső beavatkozás ellen pedig beépített tűzfal és víruskereső motor véd. A leveleket spamszűrő tartja tisztán. A csomag része egy webszerver is, így a Lotus Foundations segítségével a kisvállalatok könnyen \"webre mehetnek\". A DoubleVision fantázianevű technológia révén a Lotus Foundations akár két internetkapcsolatot is képes kezelni, végső esetben pedig modem segítségével betárcsázós kapcsolaton keresztül is képes az internetre csatlakozni. A szoftver támogat távoli hozzáférést is VPN-en keresztül.

A Lotus Foundations a rendszergazdák álma: akár 30 perc alatt egyszerűen telepíthető, beállítható, a frissítésekről pedig automatikusan gondoskodik. Nem kell javításokat keresni, letölteni, tesztelni és telepíteni, a készülék maga gondoskodik a szoftverkomponensek folyamatos frissen tartásáról, külső beavatkozás nélkül. A szoftver automatikusan konfigurálja, felügyeli, védi és javítja magát, ezért üzemeltetéséhez nem szükséges teljes munkaidőben egy informatikus foglalkoztatni.

A rendszer állapota egy webes felületen figyelemmel követhető és az adminisztrációs teendőket is itt lehet elvégezni, például a felhasználói fiókok kezelését vagy az e-mailezésre vonatkozó beállításokat. Mivel a Lotus Foundations nyílt forrású szoftvereken alapul, funkcionalitása bővíthető, egyedi fejlesztésekkel testre is szabható.

Az IBM Lotus Foundationsről további információ az IBM oldalán található.

[Az IBM megbízásából készített anyag]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról