:

Szerző: Koi Tamás

2009. december 21. 10:58

Túlmelegedő akkumulátorokat cserél a Fujitsu

Újabb noteszgépmárka hirdet átfogó akkumulátor-csereprogramot Magyarországon: ezúttal a Fujitsu közölte, hogy visszahív néhány régebbi modelljéhez mellékelt áramforrást.

A most bejelentett akkumulátor-csereprogram a Fujitsu (korábban Fujitsu Siemens márkanéven értékesített), elsősorban otthoni és kisirodai felhasználóknak szánt AMILO termékcsaládjának három tagját érinti. Az AMD-processzorokkal szerelt Pa2510, valamint az inteles Pi2512 és Pi2515 konfigurációkhoz mellékelt áramforrások kapcsán több visszajelzés is érkezett a gyártóhoz a túlhevülő alkatrészek miatt.

Bár sérülésekről és konkrét tűzesetekről nem érkezett jelentés, a Fujitsu a vásárlói visszajelzések után folytatott vizsgálatokat követően úgy döntött, hogy a több mint két éve, 2007 áprilisától forgalmazott számítógépek akkumulátorát önkéntes csereprogram részeként díjmentesen cseréli, illetve minden érintett ügyfelének azt javasolja, hogy a csereakkumulátor kézhez vételéig távolítsák el az adott modellek akkumulátorait és működtessék notebookjukat a hálózati adapterről.

\"\"
AMILO Pi2515

A vásárlók a cég weboldalán található űrlap kitöltésével győződhetnek meg arról, hogy a számítógépük áramforrását érinti-e a csereprogram, illetve ugyanitt igényelhetik az új akkumulátort. A Fujitsu emellett telefonon keresztül is segítséget nyújt a vásárlóknak, az országonkénti terméktámogatási hívószámok az alábbi listában találhatók. A HWSW információi szerint itthon nagyjából 15-20 ezer olyan notebookot adhattak el, melyhez hibás áramforrás tartozott.

Magyarországon legutóbb a Fujitsu egykori legnagyobb riválisának tekintett Acer rendelt el hasonló önkéntes visszahívást, igaz az nem a hibás akkumulátor, hanem egy másik, túlmelegedő alkatrész miatt vált szükségessé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.