Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Vékony és olcsó laptop a Delltől

Bodnár Ádám, 2009. december 09. 09:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Könnyű és vékony, mégsem túl drága a Dell új kisvállalati noteszgépe, a Vostro 13, amely az idén bemutatott Adamo tanulmány formai elemeit viszi tovább.

A szupervékony, mindössze 16,5 milliméter vastag, elegáns szálcsiszolt alumíniumházba bújtatott Vostro V13 mindössze 1,6 kilogrammot nyom, 13 hüvelykes 1366x768 pixel felbontású kijelzője LED-háttérvilágítást kapott. A vállalati felhasználáshoz mérten a kijelző nem tükröződő, hanem matt, a billentyűzet cseppálló, a tapipad pedig több ujj egyidejű érzékelésére is képes (multi-touch).

A processzor kiviteltől függően Celeron, ultraalacsony feszültségű (ULV) Core 2 Solo vagy Core 2 Duo lehet, a memória akár 4 gigabájtig bővíthető, a merevlemez 320 gigabájtos lehet, SSD egyelőre nincs az opciós listán. A meghajtót gyorsulásmérő védi a sérülésektől, amely a gép leejtése esetén automatikusan parkolópályára küldi az író-olvasó fejeket. Ez a képesség már jó ideje megtalálható a vállalati felhasználásra szán laptopokban, elsőként az IBM ThinkPadjei alkalmazták, jó hír hogy egy ilyen olcsó gépben is hozzáférhető már mint a Vostro V13.

A hálózati vezérlők a "szokásosak", gigabites Ethernet, 802.11n Wi-Fi és Bluetooth van a gépben, a 3G/HSPA modem feláras extraként, de elérhető. A vezetékes bővítési lehetőségek némileg korlátozottak, egy USB-, egy USB/eSATA- és egy VGA-csatlakozó található csak a gép hátulján. Az Apple új noteszeihez hasonlóan a Vostro V13-ban sem cserélhető az akkumulátor, a hatcellás áramforrás kapacitásáról vagy ez elérhető üzemidőről nem ír a Dell weboldala.

Míg az Adamo egy méregdrága életstílus-termék, a Vostro V13 egy kisvállalatoknak szánt modell, ennek megfelelő az árazása is. A Celeron processzoros, 2 gigabájt memóriás, előre telepített Ubuntu Linuxot tartalmazó alapmodell már 450 dollárért megvehető, a Windows 7-tel, Core 2 Duo SU7300 processzorral és 4 gigabájt memóriával felszerelt változatért 699 dollárt kell fizetni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.