Szerző: Ady Krisztián

2000. augusztus 9. 16:59

Az úttörő Hitachi - DVD Camcorder !

Miközben alig látunk ki a sok szabvány, újabb médiaformátum sűrűjéből, a Hitachi kihozta első DVD kamkorderét DZ-MV100 típusjellel.

A kamkorder 8cm-es DVD-RAM-ra rögzíti a felvételt a Hitachi DSP-jének segítségével, mely 6Mbit/s-os jelfolyamnál 1 óra (2x30 perc), 3 Mbit/s-os tömörítés esetén 2 óra hosszúságú lehet összesen. A jelet 2 oldalra rögzíti, a kihasználható hely oldalanként 1.47GB.
A digitális média előnyei rögtön kihasználhatók, nem kell tekergetni a szalagot, törlés nélkül rögzíthetünk igen hosszú ideig. A kamkorder 1.1 megapixeles CCD-vel rendelkezik, mely garancia a nagy felbontásra. 12x-es optikai, 48x-os digitális zoom-mal közelíthetünk rá távoli tárgyakra, kezünk remegéséről természetesen elektronikus stabilizátor gondoskodik.
A kamkorder állókép rögzítésére is alkalmas, 1998, azaz majdnem kétezer 1280x960-as felbontású képet rögzíthetünk maximum egyetlen lemezre, JPEG tömörítéssel.
A PC-vel való kommunikáció USB-porton keresztül történhet meg.
A készülék ára tudásának megfelelő, 248.000 yen, ez kb. 2340$-nak felel meg. Augusztus 25-én debütál Japánban...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról