Szerző: Bodnár Ádám

2009. november 24. 11:16

Magyar fejlesztésű online projekttámogató szoftver jelent meg

Online projekttámogató szoftvert dobott piacra a magyar Redmark, amelyet a legkisebb cégeknek, 20 főnél kisebb létszámú mikro- és kisvállalatoknak szán.

Egy 400 vállalaton, többségükben mikro- és kisvállalkozásokon végzett felmérés szerint a cégek 79 százalékával előfordult már, hogy elfelejtették, egy projektmegbeszélés során miben maradtak üzletfelükkel, 59 százalékuknak pedig anyagi kára is származott ebből. A legtöbb válaszadó még mindig hagyományos eszközökkel, Excel-táblázatokban (50%), szöveges dokumentumokban (43%), naptárban (40%) és a klasszikus toll-papír (36%) megoldással, illetve ezek kombinációjával tartja nyilván projektjeit, ami nagyon sok hibalehetőséget és szervezési problémát rejt magában - mondta Várkonyi Ádám, a Redmark marketingvezetője.

A Projektmappa a Redmark szerint az első hazai online projektmenedzsment és csoportmunka-támogató szoftver, amelynek segítségével a felhasználók egy webes felületen nyilvántarthatják feladataikat, teendőiket és a kapcsolódó adatállományokat, valamint a projekttagokkal folytatott kommunikációt. A Projektmappa használatához nem kell semmiféle előképzettség, alapvető felhasználói ismeretekkel percek alatt elsajátítható a használata,

Minden egyes projektre külön szálat lehet indítani, és minden projekthez meghívhatók csoporttagok, így csak azok látják a rájuk tartozó információkat, akiknek a projektgazda engedélyezi a részvételt. A Projektmappa segítségével akár hatalmas méretű állományok is megoszthatók, nincs a feltöltésnek méretbeli korlátja, így akár olyan fájlok is biztonságosan eljuttathatók a projekt résztvevőihez, amelyeknek e-mailen küldése nem lehetséges.

A Projektmappát nem kell telepíteni, elég a www.projektmappa.hu oldalra ellátogatni és regisztrálni, ezt követően a szoftver 30 napig ingyen kipróbálható. A SaaS konstrukcióban igénybe vehető megoldás működtetéséről, karbantartásáról, folyamatos frissítéséről és fejlesztéséről, az adatok tárolásáról, biztonsági mentéséről és rendelkezésre állásáról a Redmark gondoskodik. Az árazás a párhuzamos projektektől és a rendelkezésre álló tárterülettől függ. A megoldás érdekessége, hogy az adatokat az Amazon EC2 cloudjában tárolja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról