Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Közepes erősségű patch kedd jön

Bizó Dániel, 2009. november 06. 15:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Közepes erősségű patch kedd várható a Microsofttól. Az előzetes értesítő alapján november 10-én összesen hat biztonsági frissítést tesz közzé a vállalat, melyek a Windows operációs rendszereket és az Office csomagokat érintik.

A Microsoft értesítése alapján négy biztonsági frissítés a Windowsokhoz érkezik, ebből három kritikus besorolású, mert a rés távoli kód végrehajtását teszi lehetővé a támadók számára, míg a negyedik fontos osztályzatot kapott a szolgáltatásmegtagadásos lehetőség miatt.

A frissítések mindegyike újraindítást igényel, és 2000, XP, Vista, Server 2003 és 2008 rendszereket érinti, és sajnos nem ússzák meg a 2008 Server Core telepítések sem, ami arra utal, hogy a hibák egy része a Windowsok létszükségletű elemeiben találhatóak. A Windows 7 és Server 2008 R2 platformok nem érintettek a jelek szerint, így ezek megússzák a leállást. Az egyik frissítés azonban nem sikerült jól az IE8 számára, és soron kívüli újrapatchelést kellett végrehajtani rajta az elmúlt napokban, ez bukkant fel váratlanul a Windows Update rendszeren.

A Windowsok mellett két nem kritikus, fontos besorolású, távoli kód végrehajtást orvosló biztonsági patch érkezik az Office szoftvercsomagokhoz. Ez érinti az Office XP, 2003 és 2007 Office System kiadásokat, valamint az Office 2004 és 2008 for Mac szoftvereket is, továbbá az Excel és Word Viewereket. Szeptemberben a Microsoft rekordot döntött, 13 frissítéssel 34 rést foltozott be egyetlen patch kedden.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.