Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A vártnál jobb negyedév és biztató kilátások a Ciscónál

Bodnár Ádám, 2009. november 05. 10:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Cisco az első informatikai óriásvállalat, amely az októberi eredményeket is tartalmazó negyedéves jelentést tett közzé. A cég forgalma és nyeresége is csökkent, de a vezetők rendkívül optimisták, a jelenlegi negyedévre már növekedést várnak.

Bár éves összehasonlításban továbbra is csökkent a Cisco bevétele és profitja, a vállalat vezetésre rendkívül optimista a közeljövővel kapcsolatban. John Chambers elnök-vezérigazgató szerint "benne vagyunk a fellendülésben" és a jelenleg is tartó, januárban záródó negyedévben a Cisco már éves szinten növekedő eredményeket tud felmutatni.

Az októberben zárult időszakban, ami a Cisco első pénzügyi negyedéve, a forgalom 13 százalékkal 9 milliárd dollárra csökkent, a nettó eredmény pedig 19 százalékkal 1,8 milliárd dollárra apadt. A bevétel és a nyereség csökkenése azonban nem volt akkora mint korábban, az augusztusban véget ért negyedévben a forgalom 19 százalékkal zuhant, a profitnak pedig a 46 százaléka tűnt el éves összehasonlításban. Az egy részvényre jutó profit 36 cent volt, ami messze felülmúlta az elemzők 31 centes konszenzusát. A vártnál jobb eredmények hatására a cég papírjai közel 5 százalékot erősödtek a tőzsde zárása utáni kereskedés során.

Chambers rendkívül optimistán nyilatkozott a közeljövővel kapcsolatban. "A számok azt mutatják, már benne vagyunk a fellendülésben, amelyet az Egyesült Államok vezet" - mondta a Cisco vezére. "Az amerikai nagyvállalati megrendelések drámaian megváltoztak, a tavalyi 20 százalékos csökkenés után most 10 százalékkal emelkedtek." A jelenlegi negyedévre a vállalat 9,9 és 9,5 milliárd dollár közötti bevételt vár, ami éves szinten 1-4 százalékos emelkedést jelent. A Cisco mellett az utóbbi időben több nagy informatikai vállalat is a vártnál jobb eredményeket tett közzé, köztük az Intel, az IBM és a Microsoft is.

A Cisco hétfőn jelentette be szövetségét az EMC-vel és a VMware-rel. A három vállalat együtt kínál adatközpont-megoldásokat, amelyek a Cisco szervereit és hálózati eszközeit, az EMC tárolóit és szoftvereit, valamint a VMware virtualiációs platformját tartalmazák. A három vállalat termékei szinte tökéletesen kiegészítik egymást az adatközpontokban.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.