Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Csak a notebookok mennek jól, teret nyer az Intel

Bizó Dániel, 2009. november 04. 12:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A notebookok folyamatos térnyerésének köszönhetően tovább növelte x86 processzorpiaci fölényét az Intel, derül ki a Mercury Research legfrissebb jelentéséből. Az adatok alapján már növekedést mutat a piac.

hirdetés

A Mercury Research becslése szerint a harmadik negyedév során eladott x86 mikroprocesszorok száma új rekordot döntött, igaz, csak egy 1 százalékkal múlta felül az egy évvel ezelőtti mennyiséget. A piackutató cég szerint már normális szezonális trend rajzolódik ki, és a negyedik negyedév során további erősödés várható. A processzoreladásokat nem meglepő módon a mobil chipek vezérlik, itt éves szinte 22 százalékkal többet szállítottak le a gyártók, mint tavaly, miközben az asztali és szerverprocesszorok értékesítése egyaránt visszaesett, amit elsősorban a vállalati kiadások megfagyása magyaráz, miközben a fogyasztók erős keresletet támasztanak a PC-k iránt.

Az elemzés szerint különösen biztatónak tűnik, hogy a szállításokat valóban felszívják a PC-gyártók, és a jelek szerint a készletszintek nem emelkednek jelentősen - igaz, ha a negyedik negyedéves kereslet a vártnál jóval gyengébbnek bizonyul, az ismét újabb visszaesést okoz majd a következő év elején.

Notebookpiaci erősségének köszönhetően az Intel 81,5 százalékra növelte részesedését, ami 0,3 ponttal magasabb a tavalyinál, és 0,7 ponttal a második negyedévnél. Az AMD 17,8 százalékot szerzett meg, ami 0,1 ponttal magasabb a tavalyinál, de 0,9 ponttal alacsonyabb a második negyedévesnél, miközben a VIA Technologies 0,7 százalékra szorult vissza, vagyis a Nano processzor láthatóan nem tudja egyelőre ellensúlyozni a cég térvesztését.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.