:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 8. 16:04

Az IBM kutatói Linux-alapú intelligens karórát mutattak be

A teszt célja az volt, hogy bemutassák azt, hogy a legkisebb eszközökben is lehet használni az alapvető szoftvereket. Az intelligens karórát úgy tervezték, hogy az kábel nélkül tudjon kommunikálni PC-kkel, mobiltelefonokkal és más kábel nélküli eszközökkel, ezenkívül képes lesz e-mail üzeneteket megjeleníteni és közvetlenül kapni pager-szerű üzeneteket. Kizárólag kutatási prototípusról van szó, magát a Linux-os órát nem kívánja piacra dobni az IBM.

Eddig sokak véleménye volt az, hogy a Linux lefelé nem skálázható - most az IBM kutatói erre cáfoltak rá. A Nagy Kék azt is kiemelte, hogy a Linux-nak számos olyan aspektusa van, amely előnyössé teszi azt a kis méretű intelligens eszközökben: az operációs rendszer népszerű a nyílt forráskód miatt, a jól érthető alkalmazás-programozási környezet pedig megkönnyíti az alkalmazás-fejlesztést és új funkciók hozzáadását a diákok, kutatók és szoftvercégek számára. Az IBM a Linux fejlesztésében a karóráktól a szuperszámítógépekig minden szinten segíteni kíván.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.