Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Mérik saját áramköltségüket a HP új notebookjai

Bizó Dániel, 2009. október 13. 12:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Olyan notebookokat mutatott be a HP, melyek mérik energiafelhasználásukat, így kalkulálható az általuk jelentette költség. A terméket a HP azon egyelőre kevés cégnek szánja, melyek mérik az IT-eszközök energiafogyasztását.

hirdetés

A HP a ProBook 6445b és 6545b modelljeit szerelte fel dedikált hardverrel és szoftverrel annak érdekében, hogy a vállalatok megbecsülhessék az azok által fogyasztott energia költségét. A géphez szállított Power Assistant szoftver napi, heti vagy akár éves bontásban képes becsülni a költségeket, miután megadtuk számára egy kilowattóra költségét. A szoftver a beépített hardver segítségével képes felrajzolni, hogy milyen főbb fogyasztókból tevődik össze a gép energiafelvétele.

Az alkalmazás nem csak monitorozni hanem megváltoztatni is képes a gép energiaprofilját annak érdekében, hogy csökkentse a fogyasztást - visszavesz a fényerőből, a processzor sebességéből, vagy kikapcsolja a nem használt vezérlőket. Ezen túlmenően az adminisztrátorok távolról kalibrálhatják, hogy milyen gyakran lépjenek életbe az egyes energiatakarékos kapcsolók, mint például a kijelző vagy a merevlemez leállítása, vagy az egész gép hibernálása.

A világszerte novembertől elérhető gépek leginkább asztali helyettesítőknek kategorizálhatóak be, a 6445b egy 14 hüvelykes, 2,4 kilogrammos modell, míg nagyobb testvére 15,6 hüvelykes formátumú, és 2,7 kilogrammos. Mindkettő gép AMD platformra épít, és Windows 7 mellett majd Linuxszal is rendelhetőek. A HP azt ígéri, a Power Assistant hardver és szoftver szettel a jövőben más notebook és asztali PC modelleket is felszerel.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.