Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új kompaktok a Minox kínálatában

Bányai György, 2009. október 12. 10:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Minox kínálatban ma is fellelhetők a gyártó híres 8x11 milliméteres kémkamerái, ám a parányi ékszerek mellett nagy hangsúlyt fektettek a digitális kompaktokra is, mely kategória most két vadonatúj fényképezővel is kiegészült.

A Minox digitális kompaktfényképezői közé két új modell érkezett, melyek közül az egyik 12 megapixeles képérzékelővel rendelkezik, a másikba pedig 10 megapixeles szenzort szereltek. A két modell igen kedvező áron juthat el az európai piacokra, így hazánkba is, bár itthon a Minox termékek közül a távcsövek vannak jelentős túlsúlyban.

A Minox DC 1044 mindössze 18,8 milliméter vékony, ehhez 95 milliméteres szélesség és 58 milliméteres magasság társul. Az ingzsebbe csúsztatható gépház vékonysága ellenére egy háromszoros zoomoptikát és 3 hüvelykes kijelzőt tartalmaz. A 116 grammos DC 1044 valós rázkódásvédelemmel nem rendelkezik, az elmosódásmentes képekért az elektronika csak az érzékenység emelésével küzdhet.

A fényképező SD/SDHC-kártyákra rögzítheti a képeket, azonban 32 megabájtnyi beépített memória is rendelkezésre áll. A fényképező természetesen rendelkezik a kihagyhatatlan lehetőségekkel, így arcfelismerő autofókusz, valamint pislogásérzékelés és mosolyidőzítés is gazdagítja a tárházat. A DC 1044 ebben a hónapban már eléri a boltok polcait, ára meglepően alacsony lesz, érte 119 eurót kell fizetni.

A gyártó egy drágább modellel is jelentkezett, a DC 1211 CCD-képérzékelője 12 megapixeles felbontással veszi az ötszörös zoomra alkalmas MINOCTAR optikán keresztül a külvilág jeleit. A mindössze 128 grammos kompakt a DC 1044-nél kissé kövérebb, bár vaskosnak még egyáltalán nem nevezhető, a 99x60x23,4 milliméteres burkolat alatt ráadásul még optikai rázkódásvédelem is megtalálható. A DC 1211 3 hüvelykes kijelző mellett VGA-mozgókép-felvételi lehetőséget, SD/SDHC-kártyatámogatást, valamint arcfelismerő autofókuszt kínál. Az erősebb kompakt 199 eurós áron szintén ebben a hónapban kezdi meg a piaci szereplést.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.