Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 8. 11:43

Computer Associates: szervezési változástatások valamint Charles Wang helyett Sanjay Kumar az elnök-vezérigazgató

A Computer Associates International (CA) hétfőn bejelentette, hogy szoftver és szolgáltatás üzletágát önállósítja, valamint a desktop számviteli üzletágat és más részlegeket is önállósítják. Ezenkívül azt is bejelentette a CA, hogy a 38 éves Sanjay Kumar, az eddigi COO (chief operating officer - működési vezérigazgató) veszi át az elnök-vezérigazgatói szerepet a cég alapítójától és eddigi elnök-vezérigazgatójától, az 55 éves Charles Wang-tól. Wang az igazgatótanács elnöke marad, várhatóan az új vállalkozásokat fogja vezetni.

Elsőként az ASP (application service provider alkalmazás-szolgáltató) üzletág válik önállóvá iCan-ASP néven. Nancy Li, a Computer Associates CTO-ja (chief technology officer - műszaki vezérigazgatója) lesz az iCan-ASP elnök-vezérigazgatója.

A CA részvényárfolyam múlt pénteken érte el 12 hónapos mélypontját, 23,69$-t, míg a 12 hónapos csúcspont a 79,44$-os szint volt, amelyen januárban állt - e különbség 33 milliárd $-os veszteséget jelent a piaci értékben. A cég részvényárfolyama tegnap 0,31$-ral 27,25$-ra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról