:

Szerző: Bőle György

2000. augusztus 8. 11:20

DDR FCRAM a Matrox G800-on?

A hír már hónapokkal ezelőtt felröppent, igaz akkor még csak inkább szóbeszéd jelleggel. A mostani hír alapja viszont hitelesnek mondható, mivel a legutóbbi Matrox driverek .DLL file-jaiban is feltűntek az FC-RAM használatára utaló nyomok.
A dolog azért figyelemre méltó, mert a jelenlegi memória-sávszélesség gondokat (általános jelenség minden gyártónál) az FCRAM-ok használatával némiképpen orvosolni lehet. A DDR FCRAM-oknak ugyanis 25-30 százalékkal jobb a busz-keresztmetszet kihasználásuk, mint a hagyományos DDR moduloknak, ezáltal pedig az effektív sávszélesség is megnövelhető.

Az FCRAM (Fast Cycle RAM) a Toshiba és a Fujitsu fejlesztésének az eredménye. Egyetlen hátránya eme RAM típusnak, hogy megközelítőleg 50 százalékkal drágább az azonos paraméterekkel rendelkező DDR moduloknál - és nem is igazán grafikus hardverekhez találták ki...

Végezetül mellékelek egy linket, amelyből megtudhatják olvasóink, hogy milyen elméleti értékekkel rendelkeznek a ma használatos DRAM modulok.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.