:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 23. 14:50

Felvásárlással erősíti a Dynamics AX-et a Microsoft

Iparágspecifikus vállalatirányítási megoldások szállítóit vásárolta fel a Microsoft, hogy erősítse kis- és középvállalatoknak szánt Dynamics AX szoftverét.

Összesen három kisebb ERP-szállító felvásárlását jelentette be tegnap a Microsoft. A Fullscope-tól folyamatelvű gyártási (process manufacturing) megoldást, a Computer Generated Solutionstól professzionális szolgáltatási megoldást, az LS Retail EHF-től és a To-Increase Denmark A/S-től kiskereskedelmi megoldást \"zsákmányolt\" a redmondi cég. A felvásárolt technológiák a Microsoft Dynamics AX részévé válnak. Az ügyletek pénzügyi részleteit a felek nem közölték.

„Az akvizíciók révén a közvetlenül Microsoft Dynamics AX-be építjük be az iparágak sajátos funkcionalitásait, miközben más ERP-szállítók vagy elhanyagolják ezt a területet, vagy megpróbálják összehangolni egymással a felvásárlások nyomán szerzett ágazat-specifikus alkalmazásokat” – nyilatkozta Crispin Read, a Microsoft Dynamics ERP ügyvezető igazgatója. „Biztonságos megoldást nyújtunk azoknak az ügyfeleknek és partnereknek, akik a mi támogatásunkkal valósítják meg a folyamatos innovációt és csökkentik teljes életciklusra vetített rendszerköltségüket.\"

A Dynamics AX, leánykori nevén Axapta 1998-ban került piacra, fejlesztője a dán Damgaard volt, ami 2000-ben összeolvadt a Navisionnel, hogy aztán 2002-ben az egyesült vállalat a Microsoft kezébe kerüljön. Az Axapta organikusan, valamint a Microsoft ERP-piaci akvizícióinak köszönhetően folyamatosan fejlődött, azonban ennek a nyoma még a legutóbbi, 4.0 verzión is érezhető volt, a szoftver egyes elemeiről lerítt, hogy más-más helyről származnak.

A szoftver legújabb, 2009-es változata tavaly nyáron jelent meg. A legfontosabb változások között említhető, hogy teljesen egységes lett a szoftver felülete, nőtt a teljesítménye, illetve látványos előrelépések történtek a Microsoft többi termékével és technológiájával történő integráció területén. A Dynamics AX 2009-es verziójában a Microsoft nagy hangsúlyt fektetett az Office termékekkel való integrációra és a felhasználói élmény közelítésére, amelynek köszönhetően a szoftver kezelőfelülete gyorsan átlátható mindazok számára, akik korábban már használtak Office 2007-et.

Az új Dynamics AX-ben a fejlesztők létrehoztak egy Sharepoint-alapú szerepköri információs központot, ahova a felhasználók akár saját maguk is tudnak a munkájukat segítő diagramokat, mutatókat (KPI) megjeleníteni, amely a legjobban segíti a napi döntéshozatalt. Az SQL Server 2008-cal történő hatékonyabb együttműködésnek köszönhetően javultak a jelentéskészítési funkciók tranzakciós és OLAP típusú adatokból egyaránt, a riportszerkesztést pedig a Visual Studio 2008-cal integrálták.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.