Szerző: Bányai György

2009. szeptember 18. 11:59

HD-videót is rögzít a Pentax új, belépőszintű tükrös váza

A Pentax belépőszintű tükörreflexes gépváza a nagyfelbontású videofelvételi képesség és az élőkép-üzemmód mellett a kategóriában szokatlan színektől is sokat remél, bár pirosban jóval kevesebben fogják venni, mint ahányan kompaktgépet engednek meg maguknak ebben a színben.

HIRDETÉS

A Pentax nem először tesz kirándulást a vidámabb színek világába, álcaruha-zöld és fehér tükörreflexes gépvázak már voltak a gyártó kínálatában, ezekhez színben passzoló kitoptikát is lehetett kapni. A cég a most bejelentett K-x fényképezőt már ételhordó-piros (elvitelre kért menza) színben is kínálja. Akinek ez túl sok lenne, a kevésbé botrányos metálkéket is választhatja a még közel sem dögunalmas fekete mellett. De hagyjuk a színeket, maga a gép egyáltalán nem tűnik rossznak.

\"\"

A belépőszintű tükörreflexes kínálatba illeszkedő, friss fejlesztésű 12,4 megapixeles CMOS-szenzorral szerelt fényképező a szenzoreltolás elvén üzemelő rázkódásvédelmet sem nélkülözi, a képek igen széles érzékenység-tartományban, ISO 200 és ISO 6400 között készíthetők, de a két szélsőérték ISO 100-ra, illetve ISO 12800-ra is kiterjeszthető. A gép hátoldalán 2,7 hüvelykes kijelző található, mely élőkép-üzemmódban is használható. A K-x 720p felbontású videók felvételére is képes, a klipek másodpercenként 24 képkockából állnak.

A 11 fókuszponttal rendelkező fényképező sorozatfelvételi üzemmódja is kiemelkedő, 4,7 képpel terheli az SD/SDHC memóriakártyákat másodpercenként. A 100 ezer kép elkészítésére tervezett zárszerkezettel 1/6000 másodperces záridő is beállítható. A fényképező képfeldolgozó processzorból is újat alkalmaz, a PRIME II lapka a korábbinál jobb minőséget és magasabb színhűséget ígér. A fényképezővel egyébként HDR-felvételek is készíthetők, a gép maga rakja össze a kiterjesztett dinamikatartományú képet, három egymás után, eltérő beállítás mellett exponált fotóból. A gép egyébként az áramellátás terén pentaxos hagyományokat követ, a működésért 4 darab ceruzaakkumulátor gondoskodik, melyek 1900 képre is elegendőek lehetnek.

\"\"

Az élőkép üzemmódban egy időben 16 arc érzékelésére képes Pentax K-x októbertől juthat el a boltokba, 18-55 milliméteres alapobjektívvel 650, az ezt a készletet kiegészítő 55-200 milliméteres teleobjektívvel 750, az utóbbit helyettesítő 55-300 milliméteres változattal pedig 850 dollárba kerül majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 23:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.