:

Szerző: HIRDETÉS

2009. szeptember 21. 02:57

Az MGE és a Powerware már Eaton

Az Eaton mára teljesen integrálta kínálatába a Powerware-t, valamint az MGE Office Protection Systemst, amelyek Eaton, illetve Eaton Pulsar néven kaphatók a boltokban.

Az Eaton a világ egyik legnagyobb iparvállalata, a Fortune 500 lista 164. helyezettje, világszerte több mint 70 ezer alkalmazottal rendelkezik, tavalyi forgalma meghaladta a 15 milliárd dollárt. A cég többek között autó-, teherautó- és repülőgép-alkatrészek gyártásával, hidraulikus rendszerekkel foglalkozik, legnagyobb, a bevétel közel felét adó üzletága pedig áramszolgáltatási, -elosztási és vezérlési rendszereket kínál, többek között szünetmentes tápegységeket.

Amikor a francia Schneider Electric 2006-ban bejelentette az American Power Conversion (APC) felvásárlását, az Európai Bizottság csak úgy engedélyezte a tranzakciót, hogy a cég megválik az MGE UPS Systems szünetmentes gyártó egyfázisú üzletágától. Így került az MGE otthoni is kisirodai szünetmentesekkel foglalkozó tevékenysége (MGE Office Protection Systems) az Eaton birtokába 2007-ben. Az MGE, amely az egyik legismertebb márka volt a szünetmentes tápegységek piacán, ma már teljesen bele is olvadt az Eaton Power Quality üzletágába. Ennek, valamint a tajvani Phoenixtec Power UPS gyár felvásárlása, illetve egyéb akvizíciók révén az Eaton Power Quality ma már piacvezető az 5 kVA-nél kisebb szünetmentesek világpiacán, a teljes UPS-piacot tekintve pedig a második.

\

Az Eaton nem új szereplője a szünetmentesek piacának, a cég 2004-ben, a finn Powerware akvizíciójával lépett be erre a területre annak érdekében, hogy teljessé tegye biztonságos és hatékony energiaelosztási megoldásainak portfólióját, amelyek minden igényt lefednek a villamos erőműtől a fogyasztóig. A Powerware elsősorban a nagyméretű és kapacitású, szerverekhez vagy adatközpontokba szánt szünetmentesek piacán vált elismert piaci szereplővé, ezt kiválóan kiegészítik az MGE Office Protection Systems otthoni, kisirodai és szervervédelmi megoldásai egészen 20kVA-es teljesítményhatárig.

Miután az MGE Office Protection Systems beolvadt a Eatonba, egy átfogó integrációs terv végrehajtása következett, amely nemrégiben egy márkaváltással ért véget. Ennek eredményeképp az MGE és a Powerware márkanév is megszűnt, az korábban MGE logóval érkező otthoni is kisirodai termékek mostantól Eaton Pulsar néven érhetők el a boltokban, míg a Powerware korábbi megoldásait szintén Eaton márkanév alatt, típusszámjelzéssel megkülönböztetve kínálja a vállalat.

Az Eaton Power Quality kínálata a lakásokba szánt, kimondottan a szórakoztató-elektronikai berendezések túlfeszültség és villámkár elleni védelmére szánt berendezésektől az irodai PC-khez való szünetmentes tápokon, áramelosztókon és VoIP-védelmen át egészen a szerverekhez szánt szünetmentesekig és a felügyeletükre szolgáló menedzsment-szoftverekig terjed.

\

Utóbbiak esetében is elkezdődött már a korábbi MGE és Powerware termékek integrációja, a nyáron megjelent Intelligent Power Manager (IPM) az MGE és a Powerware menedzsmentmegoldásainak legelőnyösebb tulajdonságait gyúrja össze egy termékben. Az IPM többféle UPS-t tud kezelni, mivel szabványos XML webszolgáltatások és SNMP protokollon keresztül éri el őket, emellett felismeri és kezeli az egyéb kritikus áramvédelmi és ellátási eszközöket, például az ePDU termékeket, lekapcsolási modulokat, környezeti érzékelőket, így a rendszergazdák teljes, átfogó képet kaphatnak az adatközpontjuk áramelosztási helyzetéről és a környezeti tényezőkről egyaránt.

Az Eaton szünetmentes tápegységeit 2 év garanciával értékesíti, de egy most indult akció keretén belül internetes regisztráció után egyes termékeknél ezt díjmentesen 3 évre bővíti a vállalat. A garanciaidő lejárta után a termékeket több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező hazai szervizpartner javítja.

[Az Eaton megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.