Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 17. 16:04

Menedzselt nyomtatási szolgáltatás a HP-tól

Új üzletágat hozott létre a HP, a Managed Enterprise Services feladata a vállalati nyomtatási szolgáltatások nyújtása lesz. A vállalat szerint a nyomtatási feladatok kiszervezésével jelentősen csökkenthetőek a költségek és javítható a hatékonyság.

A nyomtatópiac vezetője azt állítja, akár 30 százalékkal is csökkenteni tudja azoknak a cégeknek a nyomtatási költségeit, amelyek igénybe veszik a szolgáltatását. A HP felméri, a cégnél milyen printerek, másolók és más berendezések vannak üzemben, és hogy ezek mennyire fedik le a jelenlegi és jövőben várható igényeket. Ezen adatok birtokában a vállalat megbecsüli mekkora megtakarítást jelent, ha a nyomtatást az ügyfél menedzselt szolgáltatásként veszi igénybe, és ha ezt nem tudja tartani, a különbözetet visszafizeti.

Miért lehet érdemes a nyomtatási feladatokat kihelyezni? Nincs szükség a berendezések megvásárlására, karbantartására, kellékanyagok beszerzésére és tárolására, nem kell a nyomtatókat felügyelni sem, mert ez mind a szolgáltató felelőssége lesz, miközben a költségek is tervezhetővé válnak. A létszám esetleges változását, a feladatkörök módosítását is gyorsan lehet követni, ha a cég új alkalmazottakat vesz fel, meglevőeket bocsát el vagy tesz át más munkakörbe, nem kell a megváltozott feladatokhoz igazodó nyomtatókat megvásárolni, telepíteni, mert ezr is a szolgáltató végzi. A nyomtatás a vállalatoknál ma már egyáltalán nem jelent versenyelőnyt, ezért sem szól a házon belüli üzemeltetés mellett, a feladat ilyen szempontból hasonló a takarításhoz, az épületek őrzéséhez vagy akár az autóflotta üzemeltetéséhez.

\"A mai nehéz gazdasági időkben a vállalatok olyan partnert keresnek, aki ismeri üzleti működésüket és hajlandó velük osztozni a kockázaton\" - mutatott rá Bill DeLacy, a HP Képalkotási és nyomtatási divíziójának EMEA-régióbeli alelnöke. \"Ellentmondásosnak tűnhet, hogy egy olyan nyomtatógyártó, mint a HP segíteni akar ügyfeleinek a hatékonyabb nyomtatásban, de valóban ez a célunk és szándékunk. Lehetőséget szeretnénk biztosítani a felelősebb és intelligensebb nyomtatásra.\"

A Gartner első féléves adatai szerint az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát tartalmazó EMEA régió nyomtatópiaca közel negyedével csökkent, a válság miatti bizonytalanság és a hitelforrások elapadása miatt a fogyasztók és a vállalatok is látványosan kevesebb nyomtatót vásárolnak. \"A hardvereladások csökkenése mellett egyre nagyobb a költségek csökkentését és jobb kézbentartását lehetővé tevő menedzsment-szoftverek és szolgáltatások iránti igény\" - mondta a Gartner elemzője, Tosh Prabhakar.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról