Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 7. 15:42

A Palm új kéziszámítógépei: m100 és VIIx

A Palm ma mutatta be őszi terméksorozatának két első példányát, a vadonatúj m100 és felfrissített VIIx gépeket.

A Palm ma mutatta be őszi terméksorozatának két első példányát, a vadonatúj m100 és felfrissített VIIx gépeket.

A Palm m100 a cég új alsókategóriás gépe, amelyet nem titkoltan az egyre népszerűbb Handspring Visor ellenfelének szánnak. A 149 dollárba kerülő m100 külseje vetélytársához hasonlóan cserélhető előlapokkal szabható az egyéni igényekhez. Az m100 2 MByte memóriával rendelkezik, a gépet PalmOS 3.5 opeációs rendzser működteti.

Újdonság még a beépített jegyzettömb alkalmazás, amely a kpernyőre firkantott jegyzeteinket képes tárolni és adott időben figyelmeztető hangjelzéssel együtt megjeleníteni. A jegyzeteket később átvihetjük más alkalmazásokba, vagy a PC (Mac) jegyzettömbjével szinkronizálhatjuk. A Palm m100 új HotSync kábelt is kapott, és a fedőlapját úgy tervezték, hogy a felhasználó rajta keresztülnézve láthassa a gépbe épített új órát.

Míg az m100 egy teljesen úőj konstrukció, a Palm VIIx csak egy kisebb ráncfelvarráson ment keresztül. A gépbe 8 MByte memóriát szereltek és negyven új internetes alkalmazást is beépítettek. A Palm VIIx tulajdonosai így a gépbe épített vezeték nélküli internetkapcsolat és a PalmNet internetszolgáltatás lehetőségeit kihasználva olyan oldalak szolgáltatásait vehetik igénybe, mint a ABCNEWS.com, Amazon.com, American Airlines, AOL, Britannica.com, buy.com, Continental Airlines, CBS MarketWatch.com, Delta Airlines, E*TRADE, ESPN.com, Excite@Home, Mapquest.com, 1-800-TOW-TRUCK, Switchboard.com, ThinAirApps, Ticketmaster Online-CitySearch, Travelocity.com, United.com, USATODAY.com, USABancShares.com, Vicinity, Wall Street Journal Interactive Edition, weather.com, Yahoo!, stb.

A gépbe - hasonlóan a többi Palm VII modellhez - bekerült az iMessenger szolgáltatás, amelynek segítségével rövid internetes üzeneteket válthatnak azok a Palm-tulajdonosok, akiknek van usernév@palm.net e-mail címük

A Palm VIIx célpiaca elsősorban a sokat dolgozó és utazó üzletemberek csoportja. A gép kinézetét, szolgáltatásait és árát is ehhez igazították. A sötétszürke Palm VIIx 449 dolláros áron vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról