:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. szeptember 9. 14:16

A Disney megvette a Halo atyjának új cégét

A Disney által most felvásárolt Wideload Games neve aligha cseng ismerősen, és valószínűleg a legtöbben nem hallottak a cég vezetőjéről, Alexander Seropianról sem. Ő volt a Bungie Software egyik társalapítója, amely a Microsoft szárnyai alatt minden idők egyik legnagyobb kasszasikerét, a Halót megálmodta és elkészítette.

Seropian és a Bungie-tól távozó barátai 2003-ban alapították a Wideload Games-t, amely az eltel évek során két játékot adott ki, a Halo-motorra épülő Stubbs the Zombie egy 3D akciójáték, a Hail to the chimp pedig egy rajzfilmszerű grafikát felvonultató afféle partyjáték, ahol a résztvevők minijátékokban mérhetik össze tudásukat. A Wideload nemrég hozta létre Shorts nevű üzletágát, amely Xbox Live Arcade szoftverek fejlesztésével foglalkozik.

A 25 főt foglalkoztató Wideload most a Disney tulajdonába kerül, az akvizíció értékéről nem adtak tájékoztatást a felek, így csak sejteni lehet, hogy nem nagy összegről van szó, mindössze néhány tízmillió dollár lehet a vételár. A rajzfilmstúdió a Disney Interactive Studioson keresztül összesen nyolc játékfejlesztő céggel rendelkezik már köztük a kínai Gamestarral, Seropian feladata kreatív alelnökként ezek vezetése és koordinálása lesz.

A Disney az eltelt évek során szinte minden rajzfilmjét videojátékok megjelenésével is támogatta, ezek az otthoni konzolok mellett főleg az elsősorban gyerekek által vásárolt kézikonzolokon, főleg Nintendo Game Boyon, illetve DS-en értek el nagyobb sikereket. Az Egyesült Államokban a Disney Interactive Studios értékesíti a harmadik legtöbb szoftvert a Nintendo konzoljaira.

A Mickey Mouse által világhírűvé vált cég a múlt héten 4 milliárd dollárért kebelezte be a képregényeiről ismert Marvelt, így a jövőben alighanem a szuperhősök (Pókember, X-Men, Hulk, Iron Man, stb.) kalandjainak összes fontosabb állomása megjelenik mozifilmen vagy rajzfilmen, illetve számítógépes játék formájában is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.