:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 7. 00:06

Az AMD lezárta a kommunikációs üzletágának értékesítését

Az Advanced Micro Devices pénteken bejelentette, hogy lezárta a Communications Products Division (CPD) értékesítését valamint részesedést tartott meg magának az új cégben, a Legerity-ben. Az AMD a CPD-t 375 millió $ készpénzért adta el a Francisco Partners-nek és 10%-os részarányt tartott meg (valamint további 10% megvásárlására van opciója).

A két cég közötti májusi egyezménynek megfelelően az AMD fogja nyújtani a lapkagyártást és a kapcsolódó szolgáltatásokat több-éves szolgáltatási egyezmények keretében. A CPD üzletág központja Austin-ban (Texas) van és kb. 160 dolgozót alkalmaz. 1999-ben a részleg bevétele 168 millió $ volt. A részleg termékei: ISDN áramkörök, előfizetői vonal IC-k, előfizetői vonal audió feldolgozó áramkörök és DSL termékek.

A Francisco Partners egy San Francisco központú befektetési cég, amely egyebek között az On Semiconductor kivásárlását vitte véghez a Motorola-ból 1999 májusában. A Motorola akkor 1,6 milliárd $-t kapott készpénzben a Francisco Partners-től és 10%-os részesedést tartott meg az On Semiconductor-ban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.