Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 3. 11:55

Itt a Windows 7 ingyenes próbaváltozata

Számos tesztverzió után szeptember elejétől a Windows 7 végleges kiadásának próbaváltozatát is elérhetővé tette a Microsoft. A Windows 7 vállalatoknak szánt Enterprise változata kilencven napig tesztelhető ingyenesen, utána vagy meg kell venni a szoftvert, vagy törölni kell a számítógépről.

HIRDETÉS

A vállalati rendszergazdák és informatikai szakemberek számára szeptember 1-től elérhető próbaváltozat a TechNet weboldaláról tölthető le. A Microsoft elsősorban azok számára ajánlja a kipróbálható változatot, akik a licencmegállapodás hiányában nem tudják letölteni és telepíteni a Windows 7 augusztus elejétől hozzáférhető végleges kódját (ez az úgynevezett RTM, azaz gyártásba küldött változat).

A Windows 7 Enterpise 90 napos kipróbálható verziója kódját és funkcióit tekintve teljes mértékben megegyezik a fenti változattal, azzal a különbséggel, hogy ez a kiadás a próbaidő lejártával nem használható tovább, a szoftvert vagy meg kell vásárolnia a cégnek, vagy törölni kell a számítógépekről. A próbaidő lejártára a rendszerüzenet mellett óránkénti leállással is figyelmeztet az operációs rendszer.

A Microsoft egyéni felhasználók számára nem ajánlja a most kiadott próbaváltozat telepítését, annál is inkább, mivel a licenckulcsok számát korlátozta a szoftvercég. Az egyéni felhasználók továbbra is elsősorban a jövő nyárig használható Windows 7 RC, azaz kiadásra jelölt változat révén ismerkedhetnek az új operációs rendszer képességeivel. A most megjelent próbaváltozat ugyanazokon a nyelveken érhető el, mint a kiadásra jelölt verzió (angol, német, spanyol, francia, japán), 32 és 64 bites változatban egyaránt.

A Windows 7 világpremierje október 22-én lesz, ekkor azonban csak 14 nyelven készül el az új operációs rendszer (angol, német, spanyol, francia, japán, olasz, holland, orosz, lengyel, brazil portugál, koreai és háromféle kínai), október 31-én egy második hullámban újabb 21 nyelven jelenik meg, köztük csehül, ukránul, svédül, törökül, finnül és magyarul is. A Windows 7 összesen hat változatban jelenik meg, boltban azonban csak a Home Premiumot, a Professionalt és az Ultimate változatot lehet megvásárolni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.