:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. augusztus 13. 18:59

Online videotéka az IPTV mellé az Enternetnél

Online videotékával erősíti IPTV-szolgáltatását az Enternet, mely indulásként 700 filmet kínál a felhasználóknak, de az ígéretek szerint az adatbázis folyamatosan bővül majd.

Az Enternet új, online videotéka szolgáltatása a cég IPTV-előfizetői számára lesz elérhető, használatához semmi másra nincs szükség, mint a tévékészülékre, Set-top-box-ra és a távirányítóra. A filmek egyszerűen, a fotelben ülve választhatóak ki. Az egyelőre csak 700, de az ígéretek szerint folyamatosan bővülő adatbázisban keresni lehet filmcímre, kategóriára, műfajra, vagy a főszereplő színészek nevére is.

A kínálat valószínűleg nagyrészt nem premierfilmekből áll, de az Enternet szerint a legújabb sikerfilmek is elérhetőek, sőt, több mozi HD-minőségben is megtekinthető. A tékából való kölcsönzés díja minimum 498 forint, amiért cserébe a felhasználó 24 órán keresztül érheti el a kiválasztott alkotásokat. A filmek ezen idő alatt bárhányszor megtekinthetőek és természetesen szabadon megállíthatóak, visszatekerhetőek, csak úgy, mint bármilyen más digitális kópia esetében.

\"Az Online videotéka elindításával teljessé vált digitális televízió szolgáltatásunk\" - mondta el Bauer Róbert, az Enternet igazgatótanácsának elnöke, majd hozzátette: \"Nagy öröm számunkra, hogy előfizetőink egyre több szolgáltatást vehetnek igénybe egy helyen az Enternetnél. A cég az első alternatív internetszolgáltató, ami digitális IP-alapú televíziószolgáltatással rukkolt elő, még idén májusban.

Hozzájuk hasonlóan, az azóta felvásárolt Tvnet próbálkozott IPTV-szolgáltatást összehozni, sikertelenül. Illetve az Enternet után alig két hónappal később a GTS-Datanet indította el saját megoldását, melyet jelenleg a jelenlegi 40 ezer ADSL-előfizető közül 15 ezer vehetne igénybe a technikai adottságokat figyelembe véve. Rajtuk kívül viszont csak a két legnagyobb hazai szolgáltató, nagyon kevés előfizetővel az Invitel (InviTV), illetve a kezdeti nehéz indulás, a langyos érdeklődés után mostanra egyre nagyobb előfizetői számot magának tudva a Magyar Telekom (T-Home TV) nyújt IPTV-t.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.