Szerző: Bizó Dániel

2009. augusztus 14. 12:49

Akkumulátorokat hív vissza a Lenovo

A tajvani Digitimes adott hírt arról, hogy a Lenovo visszahívja egyes ThinkPadjeinek akkumulátorait. A lap szerint az R60/61, T60/61 és X60/61 modellek érintettek. A rossz akkumulátorok sérültnek vagy tölthetetlennek jelezhetik magukat, mikor a felhasználó tölteni akarja azokat. Az esetet a Lenovo magyar leányánál is megerősítették.

A Lenovo készített egy oldalt, ahol ügyfeleit segíti annak meghatározásában, hogy érintettek-e a visszahívásban. A weboldalon található információkon túl egy windowsos futtatható állomány is rendelkezésre áll, mely megvizsgálja, jogosultak vagyunk-e a cserére - amennyiben igen, úgy a megfelelő oldalra továbbít. Jelenleg csak olyan akkumulátorokat cserél a Lenovo, melyek meghatározott meghibásodási üzenettel rendelkeznek, és a kérdéses változatok közé tartoznak. A vállalat állítása szerint biztonsági kockázat nincsen.

A probléma kísértetiesen hasonlít a HWSW-nél hirtelen gyorsasággal működésképtelenné vált két akkumulátornál tapasztalt jelenségre, melyek közül azonban az egyik biztosan nem esik a visszahívottak közé. Nem zárható ki ugyanakkor, hogy később további típusokkal bővül a lista, ahogyan az sem világos egyelőre, hogy a már korábban tönkrement és kicserélt darabokat, melyek a visszahívás alá estek volna, megtéríti-e a vállalat.  A világ eddig legnagyobb és legköltségesebb visszahívási akcióját a Sony hajtotta végre még 2006 során, mikor összesen közel 10 millió darab hibás akkumulátort mintegy 428 millió dollár értékben cseréltek ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról