Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Már a Vodafone is kínál netbookot mobilinternettel

Koi Tamás, 2009. augusztus 10. 12:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mától már két hazai mobilszolgáltató kínálatából választhatnak az előfizetők, ha mobilinternet mellé 3G-s modemet is tartalmazó, akciós árú netbookot akarnak vásárolni. A T-Mobile után a Vodafone is kínál ilyen konstrukciót, a brit tulajdonban álló cég a Dellel kötött szerződést a mini hordozható számítógépek forgalmazására.

A netbookok sikeréhez a nagyobb piacokon nagy mértékben hozzájárult, hogy a gyártóknak sikerült maguk mellé állítaniuk a mobilszolgáltatókat: a két termék -- a mobilinternet és a hordozható számítógép -- összekapcsolása kézenfekvő volt, hiszen a könnyen mobilizálható kis számítógépeket eredendően is internetezésre álmodták meg az ötletgazdák, a kezdeti konfigurációkra jellemző WLAN-kapcsolat mellett pedig hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a mobilhálózatok lényegesen nagyobb szabadságot kínálnak a felhasználóknak.

Netbookot mobilinternet-előfizetés mellé először a T-Mobile kínált hazánkban. A szolgáltató tavaly novemberben vezette be kínálatába az Acer Aspire One típusú, 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott, 3G-s modemmel is felszerelt netbookját. A Vodafone akkori tájékoztatása szerint a cégnél már tavaly év végén kidolgozás alatt állt egy hasonló konstrukció, az operátor végül csak most vezette be kínálatába a netbookos csomagokat.

A szolgáltató IT-értékesítési partnereinél a Dell Inspiron Mini 9-es netbookjait választotta ki az új konstrukciókhoz: a gép paraméterei hasonlóak a T-Mobile által kínált Aspire One-éval, azaz éppúgy 8,9 hüvelykes kijelzőt és 1 GB memóriát tartalmaznak a konfigurációk, a Dell Mini 9-ben viszont nem merevlemez, hanem 8 gigabájtos SSD található. A gépeket Windows XP operációs rendszerrel szállítja a gyártó, valamint az alapfelszereltségnek természetesen itt is része a beépített (HSUPA-képes) 3G-s modem.

A Vodafone saját webshopjában és bolthálózatában két további modell is kapható: a Dell Inspiron Mini 10 és Mini 10 HD nagyobb, 10 hüvelykes képátlójú kijelzőt (utóbbinál ez HD-képes) kapott, emellett a Mini 9-énél nagyobb kapacitású akkumulátorral és SSD helyett 160 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik.

A Dell Inspiron Mini netbookok mellé három díjcsomagot kínál a Vodafone, a Netbook Basic, Netbook Medium és Netbook Extra csomagok rendre 2, 6 és 12 GB adatforgalmat tartalmaznak (a havi limit túllépése után lassítja az elérés sávszélességét a szolgáltató), és 7900, 9900 és 11 900 forintba kerülnek -- ez egyébként 4000 forintos törlesztést jelent havonta, azaz az ügyfél két év alatt a havidíjak mellett 96 000 forintot fizet vissza a szolgáltatónak. A konstrukció kizárólag két év hűségidővel vehető igénybe (ennyi jótállás vonatkozik egyébként a netbookokra is), az induló ár mindhárom csomagnál 9900 forint (Inspiron Mini 9), 19 900 (Inspiron Mini 10) és 24 900 (Inspiron Mini 10 HD).

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.