Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 4. 19:25

A DVD öt éven belül helyettesíteni fogja a videómagnókat?

A Strategy Analytics nevű brit piackutató cég szerint öt éven belül a DVD lesz a standard otthoni videó formátum és helyettesíteni fogja a videókazettákat. Idén a DVD hardvereladások 46 millió egységet tesznek ki, ebből 21 millió db az USA-ban és 17 millió Európában kel el. A set-top DVD lejátszó eladások idén 300%-kal fognak nőni világszerte és a kiskereskedelmi bevételek az USA-ban, Európában és Japánban 220%-kal 7 milliárd $-ra fognak nőni.

2001-re a DVD lejátszók ára 200 $-ra fog csökkenni az USA-ban és 270 $-ra Európában. A Kínában gyártott DVD lejátszóknak érzékelhető hatásuk van a piacra. A csökkenő árak és árrések érzékenyen érintik a gyártókat, de a DVD egyértelműen jobb minősége arra készteti a fogyasztók egyre nagyobb részét, hogy a VHS-t cseréljék le a DVD-re. A 'tartalom-ipar' egyértelműen a legnagyobb nyertese a DVD sikerének.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról