Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A nagyvállalati ügyfelek augusztus végén kapják meg az IE8-at

Koi Tamás, 2009. július 02. 11:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoftnál eredetileg júliusra tervezték, végül egy hónappal elhalasztották az Internet Explorer 8-as változatának automatikus terjesztését a nagyvállalati ügyfelek részére.

hirdetés

A március közepén megjelent böngésző augusztus 25-én kerül fel a főként nagyvállalatoknál használt Windows Server Update Services (WSUS) automatikus frissítőszolgáltatásra -- derül ki egy az IE blogon szereplő friss bejegyzésből. A frissítési folyamat során azok a Windows XP, Server 2003, Vista és Server 2008 operációs rendszereket futtató számítógépek automatikusan telepítik majd az új böngészőt, ahol a vállalati kiszolgálón futó WSUS úgy van konfigurálva, hogy automatikusan fogadja és a klienseknek kiközvetítse az úgynevezett "update rollup" csomagokat.

Az Internet Explorer 8-as változata március 19-én jelent meg, a program első publikus bétája ezt megelőzően több mint egy évvel, 2008 március 6-án debütált. A második béta tavaly augusztus 28-án érkezett, a végleges kódot tartalmazó, kiadásra jelölt verzió pedig idén január végén vált elérhetővé. Az otthoni felhasználók, valamint a kis- és középvállalatok április második felében juthattak a hozzá a frissített böngészőhöz a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül.

A legutóbbi, májusi statisztikák szerint az új böngésző piaci térnyerését nagyban elősegítheti, hogy a programot már az automatikus frissítési csatornákon is elkezdte terjeszteni a Microsoft: az Internet Explorer 8 a Net Applications felmérése szerint az ötödik hónapban 7,6 százalékos piaci részesedést ért el, a statisztikák azonban azt is mutatják, hogy az új böngésző elsősorban korábbi Internet Explorer verziók pozícióját veszélyezteti, és összességében az Internet Explorer, mint platform piaci részesedése lassan de biztosan csökken.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.