Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Magyar nyelven is elérhető a Windows Vista SP2

Koi Tamás, 2009. július 01. 09:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Windows Vista és a Windows Server 2008 második javítócsomagjának megjelenése után valamivel több mint egy hónapra volt szüksége a Microsoftnak ahhoz, hogy kiadja az eddig megjelent hibajavításokat és néhány új elemet magába foglaló gyűjtemény "all language", azaz összesen 36 nyelvre lokalizált változatát.

hirdetés

A Windows Vista és a Windows Server 2008 SP2 május 26-án jelent meg a Microsoft letöltési oldalán, később pedig a Windows Update automatikus frissítőszolgáltatáson keresztül is. A javítócsomag akkor szokás szerint csupán egy ötnyelvű lokalizácót tartalmazott, azaz csak angol, német, francia, spanyol és japán nyelvű operációs rendszerekre lehetett telepíteni. A Microsoft letöltés központjában tegnap megjelent, és a Windows Update-re azonnal kitett SP2-változat a redmondi cég operációs rendszerei által támogatott valamennyi lokalizációt tartalmazza, beleértve a magyart is.

A Vista és Windows Server 2008 SP2 az eddig megjelent hibajavítások mellett olyan újdonságokat tartalmaz majd mint a Blu-ray és Bluetooth 2.1 támogatása, illetve a Windows Search 4, bár utóbbi kettőt különálló frissítésként már eddig is letölthették a felhasználók. A javítócsomag része a Windows Connect Now, ami a vezeték nélküli hálózatok konfigurációját egyszerűsíti, illetve lehetőség lesz exFAT fájlrendszer esetén UTC időt használni, így időzónák között is zökkenőmentesen lehet állományokat szinkronizálni. A Windows Server 2008 SP2-be integrálják a Hyper-V virtualizációs köztesréteget is, amely a szerverekre szánt operációs rendszer végleges kiadását követően jelent meg.

A magyar nyelvre lokalizált Windows Vista és WIndows Server 2008 SP2 x86-os, x64-es és ia64-es verziója elérhető a Microsoft letöltési központjából, illetve a Windows Upfate automatikus frissítőszolgáltatáson keresztül. A rendszergazdák számára továbbra is rendelkezésre áll egy ISO-állomány, mely DVD-re kiírva a javítócsomag összes verzióját tartalmazza.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.