:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 4. 17:57

Bár már júniusban megjelent a Duron, a nagy PC gyártóknál mégis legelőbb csak szeptember végétől lesznek kaphatók a ráépülő PC-k

A gond ezúttal a PC gyártók terméktervezési menetrendjével van, ugyanis a júniusban bemutatott Duron chip a legtöbb nagy PC gyártónál lekéste az iskolaszezon határidőt - így pl. a Compaq Computer és a Gateway csak a karácsonyi szezon elejére tervezi a Duron-os termékek gyártását. Az IBM árul ugyan Duron-os PC-t, de csak Kanadában és Ázsiában. Ezzel a nagy PC gyártóknál a Duron lekéste az iskolaszezont, bár az egyéb piacokat (pl. Magyarországot) tekintve ez tulajdonképpen jó hír is lehet, ha az ellátás nem akadozik.

A karácsonyi szezonra kifejlesztett új PC-k általában szeptember végén vagy októberben jelennek meg, ez várható most a Duron esetében is. A 800$ alatti PC kategóriában ez nagyjából azt fogja jelenteni, hogy a Celeron várhatóan könnyedén nyerni fog az eladásokban, ugyanis a Celeronnal szerelt konfigurációk jelenleg is kaphatók.

Az AMD továbbra sem tudja teljesen kielégíteni a keresletet processzorai iránt, dacára annak, hogy már működik a drezdai gyár (bár az is igaz, hogy e kapacitásnak mindössze 30%-a működik). A jelenlegi piaci helyzetben pedig érthető, hogy inkább Athlon-okat gyártanak, nem Duron-okat.

Az új, 750 MHz-es Duron megjelenése egyébként augusztusban várható - ezzel együtt a megcélzott (1000 $ alatti) piacon egyértelműen még a leglassabb, 600 MHz-os Duron változat is elegendő a 'Celeron-veréshez'. Már ha kapható ...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.