Szerző: Dojcsák Dániel

2009. június 30. 16:12

Senkinek nem kell már az ADSL

Tovább nőtt a hazai vezetékes szélessávú előfizetések száma Magyarországon, így 2009 május végére átlépte az 1,6 milliós számot -- derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb vezetékes gyorsjelentéséből.

HIRDETÉS

Az NHH jelentéséből többek közt kiderül, hogy a növekedés fokozatosan lassuló mértékben ugyan, továbbra is jellemző a vezetékes szélessávú előfizetések piacán. Május során hétezer új előfizetővel, 1 millió 593 ezerről 1,6 millióra nőtt a hazai szélessáv-piac, az ADSL- és kábelmodemes előfizetések száma május végén 163 ezerrel haladta meg az egy évvel korábbi szintet -- áll az NHH jelentésében. A trendért leginkább az ADSL gyengélkedése felelős, itt ugyanis két hónapja nem sikerült növekedést elérni, s 804 ezren stagnál a telefonvonalon keresztül nyújtott szélessávú kapcsolatok száma.

A hétezres növekményt a hatóságtól származó adatok szerint tehát teljes mértékben a kábeles szolgáltatók könyvelhetik el. A gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb szereplő, a UPC, T-Kábel, Fibernet és a DIGI 568 ezerről 573 ezerre növekedett. A négy cég részesedése a teljes piacon 70 százalék, így az országos kábelnet-előfizetők összesített száma 796 ezerre duzzadt -- ha ezek a trendek folytatódnak, a nyár folyamán a kábel várhatóan átveszi a vezető szélessávú szolgáltatás címét az ADSL-től.

Eközben a vezetékes telefonvonalak száma tovább csökkent, s újabb nettó 10 ezer előfizetést mondtak fel. A háztartásokra vetítve így a vezetékes telefon ellátottság újabb egy század százalékkal 61,68 százalékról 61,68-ra csökkent. A májusban kezdeményezett hívások mennyisége is csökkent 2 millió perccel 475 millióra, igaz az átlagos hossz emelkedett 3,06 percről 3,13-ra.

 

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.