Szerző: Bizó Dániel

2009. június 25. 15:45

A nagy érdeklődés miatt változott a Virtualization Day helyszíne

Az időpont ugyan nem, a helyszín viszont változott, méghozzá a megközelíthetőség szempontjából kedvezően. A szervezők július 4-én 10 órától a Lurdy Ház első emeletén várják a résztvevőket.

A helyet eredetileg a Microsoft biztosította volna a Graphisoft Parkban található épületében, azonban az eredetileg tervezett, nagyjából 80 fős kapacitást gyorsan kinőtte az esemény, amelyre immár több mint kétszáz résztvevő regisztrált. Emiatt a szervezőknek új helyszín után kellett néznie, és természetes módon a esett a választás a rendezvények fogadására szakosodott Lurdy Házra.

A program július 4-én, tehát jövő szombaton reggel fél 10-kor kezdődik helyszíni regisztrációval. A délelőtti szekcióban a Microsoft, a Sun Microsystems és a VMware desktopvirtualizációs infrastruktúráit mutatják be a vállalatok szakemberei, míg a délutánt a szerveroldali megoldások kerülnek sorra. Az előadások mellett egy külön teremben tesztrendszereket állítanak fel a cégek, melyeket ki is lehet próbálni, és a gyakorlatban is meg lehet ismerkedni az egyes megoldásokkal. A részvétel bár ingyenes, regisztrációhoz kötött, szervezéssel kapcsolatos blog itt.

A Virtualization Dayt a jelenlegi elképzelések szerint negyedéves rendszerességgel rendezik meg szervezők, akik egy formálódó non-profit szervezetet is alakítanak Vycon Klub néven. A következő, októberi napon lehetőség lesz több vitára és kerekasztal beszélgetésre is, árulta el korábban a szervezők nevében Réz András, akinek elmondása alapján egy, a HUP.hu fórumán kialakult beszélgetés nyomán indult meg a szervezés, hogy a közösséghez tartozó szakembereknek segítsenek a megfelelő virtualizáció platform megtalálásában. \"Mivel rengeteg vitás kérdés merült fel, ezért egy szűk baráti körű összejövetelt kezdtünk szervezni, mely aztán ennyire kinőtte magát. Ekkor keresett meg minket több szakember, aki helyet és eszközt biztosított a \"komolyabb\" összejövetelre, ezúton is köszönjük nekik\".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról