Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Rekordkapacitású szalagot jelentett be az Imation

Bizó Dániel, 2009. augusztus 14. 13:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Bár a diszkes tárolótömbök egyre nagyobb teret nyernek a szalagos rendszerekkel szemben, mindez nem jelenti azt, hogy a szalagos egységeknek ne lenne meg a helyük, ahogyan fejlesztéseik sem álltak meg. Az Imation tegnap bejelentette LTO-5 kazettáját, mely 1,6 terabájtos nyers kapacitással rendelkezik.

Az Ultrium LTO-5 formátumú szalagos kazetta natívan 1,6 terabájtot képes tárolni, míg tömörítéssel 3,2 terabájtig fokozható a hasznos kapacitása, miközben visszaolvasási sebessége elérheti a másodpercenkénti 360 megabájtot is, natívan a 180 MB/s átvitelt - ezeken a sebességeken is legalább két és fél órát vesz igénybe az adatok kinyerése. Az Imation állítja, a cég az egyetlen a világon, mely ilyen kapacitású Ultrium LTO-5 mágnesszalagos médiát gyárt - az előző generáció 800 gigabájtos.

A HP és az IBM által is minősített kazettákat a várakozások szerint 2010 elején dobja piacra az Imation. A duplázott kapacitást a már sztenderddé vált fémrészecskés szalagos technológiával érték el, és fejlesztettek a szervó működésén és a tömörítési algoritmuson is, hogy adott hosszúságú szalag több adatot legyen képes eltárolni. Az Imation által kifejlesztett úgynvezett TeraAngstrom technológia pedig a jel-zaj arányon igyekszik javítani, lecsökkentve a hibarátát, és lehetőséget adva a gyorsabb átviteli sebességekre.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.