Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Magyarul is elérhetők az ESET újgenerációs védelmi szoftverei

Koi Tamás, 2009. június 04. 12:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mostantól magyarul is elérhetők az ESET népszerű védelmi szoftvereinek legújabb, 4-es verziói. Az új változatok mind az otthoni, mind a vállalati felhasználók számára hoznak lényeges vagy éppen érdekes újdonságokat.

Az ESET szerint a vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32, és a személyi tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó Smart Security még gyorsabb és még hatékonyabb lett, de továbbra is takarékosan bánik az erőforrásokkal. Az ESET biztonsági szoftverek új szolgáltatásaihoz, funkcióihoz sorolható a "játékos üzemmód", melynek bekapcsolásakor egy teljes képernyőt elfoglaló alkalmazás futása esetén egyáltalán nem jelennek meg figyelmeztetések. Az említésre méltó újdonságok közé tartozik a SysRescue integrációja révén a helyreállító CD vagy pendrive létrehozása is, amelyekről akkor is "tisztán" indítható a PC, ha a merevlemezen található operációs rendszer fertőzés áldozatává vált.

A NOD32 és az Smart Security 4.0 a fentiek mellett direkt támogatást nyújt néhány új népszerű levelezőszolgáltatáshoz vagy klienshez (Windows Live Mail, Mozilla Thunderbird), javult a Vista User Account Control-kompatibilitás, illetve a programok immár a 2 gigabájtnál nagyobb állományokat is problémamentesen vizsgálják át. Az új verziókban változott a külső adattárolók (tipikusan USB-s merevlemezek vagy pendrive-ok) kezelése: a hozzáférés eszközszinten is blokkolható, de akár az egyes USB-kapuk is letilthatók velük. Ezeknél az adattárolóknál a program alapbeállításaitól függetlenül egyedi heurisztikus keresési beállítások is megadhatók

A vállalati felhasználók számára jó hír, hogy az új termékekbe bekerült az eddig különálló ESET SysInspector rendszerfelügyeleti alkalmazás, mely lehetővé teszi az aktuálisan futó folyamatok és a rendszerösszetevők elemzését. A noteszgép-felhasználók számára hasznos funkció, hogy az ESET új programjai már érzékelik hogy a PC akkumulátorról vagy hálózatról kapja-e a táplálást és ennek megfelelően időzítik az ütemezett feladatok végrehajtását, ami jó hatással lehet a notebookok akkus üzemidejére.

Az ESET új biztonsági szoftvereinek magyar nyelvre lokalizált verziói elérhetők a cég letöltési oldalán. A 3.x változatra érvényes licenccel rendelkező felhasználók -- akárcsak az angol változatnál -- ingyen frissíthetnek a 4.0 verzióra.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.