:

Szerző: Koi Tamás

2009. május 21. 17:05

Teljeskörű szinkronizálást végez a nokiás Google Sync új verziója

Mostantól Symbian Series 60 operációs rendszert futtató Nokia készülékeken is teljeskörű kapcsolat- és naptárszinkronizálást nyújt a Google mobiltelefonokhoz fejlesztett szinkronizáló alkalmazása, a Sync. A program első kipróbálható változatai tavaly februárban jelentek meg, akkor még korlátozott funkciókkal és platformtámogatással.

A két szinkronizálási funkció eddig csak az iPhone- és BlackBerry-felhasználók, valamint a Windows Mobile-t futtató okostelefonok tulajdonosai számára volt elérhető egyszerre, utóbbiak esetében a Microsoft Exhange Activesync protokollt felhasználva működött a rendszer. A Gmail-kontaktokat és a naptárbejegyzéseket szinkronizáló Sync push technológiát használ, azaz a webalapú szolgáltatásba vagy a telefon saját naptárába vagy névjegyzékébe felvitt változtatásokat gyakorlatilag azonnal átvezeti a rendszer.

A Google Sync első használata előtt nem árt azonban figyelembe venni, hogy a rendszer a telepítés során adott esetben teljesen felülírhatja a mobiltelefonban tárolt névjegyzéket, a fejlesztők ezért azt tanácsolják a kísérletező kedvű felhasználóknak, hogy a szolgáltatás aktiválása előtt készítsenek biztonsági másolatot a telefonról. A szolgáltatás működéséhez itt is szükséges egy Exchange ActiveSync fiók előzetes telepítése.

A keresőcég Sync szinkronizáló szolgáltatásának Nokia okostelefonokhoz készült új verziója az m.google.com/sync weboldalról érhető el a telefonok beépített böngészőjét használva. Az új verzió egyelőre csak egy Google Calendar naptárprofil bejegyzéseit képes szinkronizálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.