Szerző: Koi Tamás

2009. május 21. 17:05

Teljeskörű szinkronizálást végez a nokiás Google Sync új verziója

Mostantól Symbian Series 60 operációs rendszert futtató Nokia készülékeken is teljeskörű kapcsolat- és naptárszinkronizálást nyújt a Google mobiltelefonokhoz fejlesztett szinkronizáló alkalmazása, a Sync. A program első kipróbálható változatai tavaly februárban jelentek meg, akkor még korlátozott funkciókkal és platformtámogatással.

A két szinkronizálási funkció eddig csak az iPhone- és BlackBerry-felhasználók, valamint a Windows Mobile-t futtató okostelefonok tulajdonosai számára volt elérhető egyszerre, utóbbiak esetében a Microsoft Exhange Activesync protokollt felhasználva működött a rendszer. A Gmail-kontaktokat és a naptárbejegyzéseket szinkronizáló Sync push technológiát használ, azaz a webalapú szolgáltatásba vagy a telefon saját naptárába vagy névjegyzékébe felvitt változtatásokat gyakorlatilag azonnal átvezeti a rendszer.

A Google Sync első használata előtt nem árt azonban figyelembe venni, hogy a rendszer a telepítés során adott esetben teljesen felülírhatja a mobiltelefonban tárolt névjegyzéket, a fejlesztők ezért azt tanácsolják a kísérletező kedvű felhasználóknak, hogy a szolgáltatás aktiválása előtt készítsenek biztonsági másolatot a telefonról. A szolgáltatás működéséhez itt is szükséges egy Exchange ActiveSync fiók előzetes telepítése.

A keresőcég Sync szinkronizáló szolgáltatásának Nokia okostelefonokhoz készült új verziója az m.google.com/sync weboldalról érhető el a telefonok beépített böngészőjét használva. Az új verzió egyelőre csak egy Google Calendar naptárprofil bejegyzéseit képes szinkronizálni.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.