Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 3. 13:00

Rekordot döntött a félvezetőipar júniusban

2000 júniusában a világszerte értékesített félvezetők összes értéke meghaladta a 16,6 milliárd amerikai dollárt, ezzel napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő ülzetága minden korábbi csúcsot megdöntött - közölte a Semiconductor Industry Association.

"A júniusi adatok minden várakozásunkat felülmúlták, és egy nagyon erős évet engednek prognosztizálni. Az eladások emelkedése különösen az internetes infrastruktúra bővülésének és a vezeték nélküli kommunikációs eszközök terjedésének köszönhető"- mondta a SIA elnöke, George Scalise.

A tavalyi év adataihoz viszonyítva idén júniusban a flash memóriák értékesítése 167%-al, az FPLD (field programmable logic device) egységeké 106%-al, a DSP-k eladásai pedig 51%-al nőttek. A DRAM piac 75%-al, a mikroproceszorok piaca pedig 30%-al nőtt.

A félvezető-eladások az egész világra nézve minden régióban jelentősen növekedtek. Az ázsiai piac 52%-al, az amerikai 42%-al, míg az európai piac 48%-al több félvezetőt vásárolt, mint tavaly júniusban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról