:

Szerző: Koi Tamás

2009. május 19. 09:29

Fájlmegosztókon terjed az Office 2010 előzetese

A múlt hét óta szinte az összes ismert fájlmegosztó-hálózaton elérhető a Microsoft új irodai programcsomagjának, az Office 2010-nek a nem hivatalos előzetese. Az újgenerációs Office ezzel csatlakozott a Windows 7-hez, melynek nem hivatalos változataiból tucatszám lehet csemegézni a BitTorrenten, vagy éppen a Pirate Bay-en.

A programcsomag technikai előzetese éppen azon a héten szivárgott ki a cégtől, amikor a Microsoft bejelentette, hogy az Office 2010 technikai előzeteséhez először júliusban juthatnak hozzá meghívásos alapon az érdeklődők. A szoftvercég később publikus bétaverziót is kiad majd a programból. A fájlcserélőkön terjedő változat is úgynevezett technikai előzetes, azaz funkcióit és stabilitását tekintve a bétáknál is kezdetlegesebb fázisban jár a fejlesztése. Ezt a letöltők a kommenteknél meg is erősítették: a program többek szerint működik ugyan, de rendkívül instabil. A technikai előzetes 2010 november végéig használható.

A Microsoft április közepén cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint az Office 2010-ből nem készül nyilvános bétaváltozat: \"Most még nem tesszük közzé a nyilvános béta megjelenési dátumát, de mindenképpen lesz legalább egy\" -- mondta korábban cég szóvivője, már akkor utalva rá, hogy a technikai előzetes továbbra is meghívásos alapon, egy zárt közösség számára lesz elérhető, de a korábbiakhoz hasonlóan az Office 2010-ből is lesz nyilvános béta, amelyet milliók tölthetnek majd le. Az Office 2007-ből két nyilvános bétaváltozatot is kiadott a Microsoft, egyelőre nem tudni, az Office 2010 esetében hányat terveznek Redmondban.

Az új Office érkezésének idejét továbbra is homály fedi, csupán az a biztos, hogy 2010 első felében érkezik -- ezt maga Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója mondta el még februárban, egy pénzügyi elemzők számára rendezett konferencián. Az Office 2007 menetrendje alapján a nyilvános béta 2009 végén, 2010 elején lehet esedékes. Korábban úgy tűnt, az Office 2010 érkezését az Exchange Server 2010 bejelentésével hangolja össze a Microsoft, a HWSW ismeretei szerint azonban az új Exchange már az idén megérkezik, az Office pedig az új SQL Serverrel egyszerre kerül piacra. Bár az új Exchange is számos olyan szolgáltatást tartalmaz, amely az Outlook 2010-es változata nélkül nem használható, a SQL Server 2010-ben is több ilyen képesség kerül majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.