Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 1. 11:32

Linux '2.4.0-test' kernel és új disztribúciók: SuSE 7.0, Red Hat 7.0 beta és TurboLinux + IBM DB2

Bár még nem készült el a 2.4-es új kernel, a disztribútorok nem várnak az új verziószámú kiadásokkal. A SuSE tegnap tette közzé 7.0-ás verziójú Linux disztribúcióját, míg a TurboLinux az IBM DB2 adatbáziskezelő szoftverével együtt jelenik meg, öt felhasználós változatban 2.500 $-ért, amibe 60 napos installálási támogatás is beletartozik. A Red Hat pedig szintén tegnap jelentette be 7.0 beta változatát. Linus Torvalds augusztus-szeptemberre reméli a 2.4-es kernel megjelenését.

Az új SuSE változat ezenkívül tartalmazza a ReiserFS fájlrendszert, amellyel rendszerösszeomlás után gyorsabbá válik az újrabootolás (ún. journaling file system). Ez a változat tartalmazza az XFree86 4.0-s változatú grafikus engine-jét, amely a legtöbb Linux rendszernél használatos. A SuSE 7.0 piacra dobásának időpontja: augusztus 21.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról