Szerző: Vörös Péter

2000. március 15. 18:09

Még nincs vége az Apple és az iMac-klónok csatájának: a Future Power egyelőre nem adja fel

Az Apple tegnap azt állította, hogy az egész világra kiterjedő, ideiglenes tiltó végzést (injunction) kapott a Future Power cég E-Power PC-je ellen, amit az Apple iMac másolatának tekint. Válaszul a Future Power az Apple bejelentését félrevezetőnek tartja és követeli az Apple-től annak visszavonását, ti. a Future Power szerint a Apple tárgyalásos megegyezésre jutott a cég anyavállalatával, a dél-koreai Daewoo Telecom-mal arról, hogy az E-Power PC „ezüstkék" színű műanyag változatát engedélyezi az Apple, azonban az iMac-kel teljesen egyező színekben nem lehet a következő négy éven belül árulnia a cégnek semmiféle, az iMac klónnak tekinthető PC-t.
Azonban a Future Power véleménye szerint az Apple és a Daewoo közötti megállapodásnak semmi köze nincs a Future Power-hez, mivel ők nem állapodtak meg semmiben az Apple-lel; márpedig a cég egyáltalán nem szándékozik elállni az iMac klón E-Power PC-k (ill. azok valamelyes újratervezett változatainak) gyártásától. Az eMachines hasonló véleményen van a cég eOne modelljeivel kapcsolatban.
A jogi bonyodalmak a tavaly júniusi New York-i PC Expo-n kezdődtek, amikor a Future Power bemutatta E-Power PC-jét, amely (amint a képen is látható) igen erősen hasonlít az Apple iMac design-jához, olyannyira, hogy az Apple július 1-én be is perelte a Future Power-t és a Daewoo-t az iMac design-jának illegális másolása címén. [CNET, ZDNN]

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 17. 21:45

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.